Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kolísání proudu ........

Dobrý den všem,
mám problém ohledně kolísání proudu v domácnosti.Nově sestavené PC jde již podruhé (během týdne) na reklamaci ohledně funkčnosti.Před týdnem mi zapojili internet a bylo mi řečeno že mi kolísá proud - dost.Koupil jsem nějakou přepětovou ochranu (za 300kč),ale nejspíše je k ničemu,včera PC opět zlobilo - naskočí modré pruhy přes monitor,poté bílé a PC se vypne.Jde nastartovat až po nějaké době.Múže být chyba třeba ve zdroji,i když při první reklamaci byla vyměněna základní deska a vše bylo O.K..Tedy na jeden týden :-(.P.S. zdroj je Eurocase (ne moc chválené).
Našel by někdo radu?Předem moc děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobrý den,podobný problém mívaly staré televizory,používaly se k tomu stabilizátory siťového napětí,…
Lubomír 01.08.2009 15:55
Lubomír
Naozaj muzeálny kus, presytené železo, mrhanie energiou. Dnes by boli zbytočné, Impulzným zdrojom ne… poslední
Joseph 01.08.2009 16:17
Joseph

Dobrý den,podobný problém mívaly staré televizory,používaly se k tomu stabilizátory siťového napětí,možná to i někde doma mám,plechová bedýnka a dvě trafíčka,výrobce Křižík,muzejní kousek:-).Ale tyto stabilizátory se budou někde používat i dnes,jen ta konstrukce bude na jiné úrovni.

Naozaj muzeálny kus, presytené železo, mrhanie energiou. Dnes by boli zbytočné, Impulzným zdrojom nerobí problém fungovať od cca 160-170 V do 260 V, čo nezvládnu sú nárazy a poklesy napätia, pri zlej inštalácii sa určite vyskytujú.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru