Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem dvd přehrává mpeg4 - co to znamená?

Mám dvd přehrávač, u něhož je uvedeno, že by měl přehrávat mpeg4. Mám celkem dost velký zmatek v tom, jaký je rozdíl mezi kontejnery a kodeky. Mpeg4 by měl být patrně kodek. Avi nejspíš kontejner. Jsem si jistý tím, že moje dvd filmy v avi nepřehraje, protože jsem to už dříve zkoušel.

Nevím tedy, jak film zkonvertovat, aby šel přehrát. Mám zadat kontejner MP4, video kodek Mpeg-4 a audio kodek AAC LC? To mě jenom tak napadlo, protože se v tom opravdu neorientuju... Za radu moc díky!

Předmět Autor Datum
Mpeg4 je stejný marketingový blaf jako že umí přehrát Divx. Do toho si můžeš dosadit skoro cokoliv.…
kmochna 02.08.2009 17:55
kmochna
Moc díky za radu. Zkusím zkonvertovat podle návodu. Nepochopil jsem ale poslední větu EDIT// Kodeků…
wasek 02.08.2009 22:41
wasek
Tak bude stačit převést v AviDemux, bez zbytečného špekulování. Program je intuitivní, nastavíš tři…
kmochna 02.08.2009 23:02
kmochna
Jen pro upřesnění Avi je kontejner Mpg je také kontejner poslední
Scatman 02.08.2009 23:07
Scatman

Mpeg4 je stejný marketingový blaf jako že umí přehrát Divx. Do toho si můžeš dosadit skoro cokoliv.

Pod jeho označením Mpeg4 si pravděpodobně představ:
Video: Mpeg4 SP pomocí kodeků Divx nebo Xvid (ne Mpeg4 ASP nebo Mpeg4 AVC)
Audio: MP3, pravděpodobně ne formáty dolby stereo nebo více bedýnkové.
Kontejner: Avi

MPEG-4

Nevím tedy, jak film zkonvertovat, aby šel přehrát

Zkus klasiku:
Avidemux-
Video Mpeg-4 ASP (lavc)
Audio MP3
Kontejner Avi
a uložit.

EDIT// pokud používáš direct show kodek Divx tak si tam nastav profil Home Theater viz.DivX a převeď ve svém oblíbeném konvertoru.

Moc díky za radu. Zkusím zkonvertovat podle návodu. Nepochopil jsem ale poslední větu EDIT//

Kodekům opravdu moc nerozumím. K přehrávání videa používám KMPlayer a GomPlayer a v těchto přehravačích jsou patrně všechny potřebné kodeky zabudovány, takže jsem sám žádné kodeky nemusel instalovat. Při přehrávání v KM PLayeru se mi někdy ukazuje, že je používán kodek DivX5, někdy se ukazuje XVid - já jsem to nikdy nijak neřešil. Párkrát jsem konvertoval film z DVD do AVI v programu FormatFactory a byl při tom automaticky použit kodek XVid.

Jestli používám direct show kodek Divx, je nad moje současné intelektuální kapacity. Na výše uvedeném okazu z Wikipedie jsem našel, že Home Theater je verze DivX 3.11, jak tento kodek použít ale doopravdy nevím. Bylo by možné mně ještě trochu nakopnout?

Tak bude stačit převést v AviDemux, bez zbytečného špekulování. Program je intuitivní, nastavíš tři věci a převádíš. Viz. obrázek:

[1655-avidemux-png]
----

Editem jsem myslel použití kodeku, který se instaluje do systému, vyžaduje ho například VirtualDub. Home Theater je šablonka připravená vyloženě na stolní přehrávače. Pokud použiješ Avidemux, tak se tím nezabývej, kodek má u sebe.

----

Při přehrávání v KM PLayeru se mi někdy ukazuje, že je používán kodek DivX5, někdy se ukazuje XVid - já jsem to nikdy nijak neřešil.

Ano, je to vlastně jedno. XVID a DIVX jsou programy (kodeky), které převádějí video na Mpeg4 SP či Mpeg4 ASP, nepřesně označované jako divx video. Oba dva musí vyrobit video odpovídající normě.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru