Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem padající okna prohlížeče

Známý mě ukecal abych se mu pokusil pomoci s internetem na firemním pc. Marně jsem se ho snažil přesvědčit, že by se měl obrátit na nějakou servisní organizaci. Je to totiž podnik s tureckým majitelem a mám tak trochu pocit, že to tam mají dost volný.
Vždy kdy se pokusím otevřít IE objeví se na chviličku seznam a pak okno zmizí. Zabezpečení mizerné - vypnutý firewall, jeden jediný administrátorský účet do xp home a to bez bez hesla. Body obnovení žádné. Antivir nějaká avira v němčině zapnutý byl a když jsem ho sustil našel 4 viry (nějaký trojan) ale i po smazání problém přetrvává. A aktualizovat tu aviru nešlo. Zato aktualizace xp proběhli bez problémů. Zkusil jsem použít jiný prohlížeč (firefox) ale i tam to bylo podobné ...z neznámých příčin nemohl být spuštěn..
Přiznávám že viry většinou neřeším, přeinstaluju nebo obnovím ze zálohy. Ale v tomto případě to nepůjde, napadá mě použít nějak antispyware, ale netuším jestli to není zbytečná cesta.

Předmět Autor Datum
Asi by som dany HDD vytiahol a pripojil ako sekundarny HDD k cistemu PC s aktualizovanym superantisp…
2laak 03.08.2009 14:25
2laak
Děkuji, to je zajímavý nápad, uvažoval jsem o nějakém bootovacím cd vybaveném antivirem ale tam by b…
jiný David 03.08.2009 16:32
jiný David
To bude prolezlé viry až hanba. Asi jediný možný postup je to celé přeformátovat, znova nainstalovat…
Rce 03.08.2009 14:30
Rce
No byla tam ta Avira v němčině - s jistými problémy jsem ji spustil ale když se mě to ptalo co s vir… poslední
jiný David 03.08.2009 16:38
jiný David

Děkuji, to je zajímavý nápad, uvažoval jsem o nějakém bootovacím cd vybaveném antivirem ale tam by byl trochu problém s aktualizací, toto je opravdu dobré a docela jednoduché řešení. Příště to určitě zkusím.

No byla tam ta Avira v němčině - s jistými problémy jsem ji spustil ale když se mě to ptalo co s viry to už jsem potřeboval slovník. Ale problém je, že je to firemní počítač a majitelé jsou pryč a nerad bych je připravil o data. Ale to přeformátování a přeinstalace - mám na to naprosto stejný názor. Děkuji.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru