Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Technologie Ati Vivo zkušenosti

Poohlížím se po nové kartě do PCI-e, protože potřebuji převážně grabovat video (hry ani náhodou) tak jsem se dostal k technologii Avivo. V reklamách ji vyzdvihují jako supr věc, ale pak sem se podíval na nějaké testy a vypadá to spíše jako reklamní trik. Máte s tím někdo opravdu praktické zkušenosti ? např. chip x1300. Nechce se mi do toho vrážet zbytečně moc peněz, protože herní kartu opravdu nevyužiji. Ale na druhou stranu koupit kartu, která má tuto podporu jen na papíře by se mi kupovat nechtělo.

[mod]uprava titulu (mif)[/mod]

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
No a jsme u toho a teď "babo raď" .
cody 15.02.2006 01:17
cody
A na co presne si sa vlastne pytal? :-) V podstate na grabovanie PALu staci cokolvek co ma video-in.…
MM.. 15.02.2006 01:22
MM..
grabování bude přes kameru (typ nevím) od známého přes FireWire , jde to udělat tak, že já zapojím s…
cody 15.02.2006 22:22
cody
Ved s tym nema videokarta nic spolocne. Ak si kupis kartu s vivo tak nebudes potrebovat tu kamaratov… nový
MM.. 15.02.2006 22:34
MM..
tak jsem to asi blbě pochopil :-|. Mi nešlo o to přes jaké rozhraní to tam dostanu, ale zaujala mne… nový
cody 15.02.2006 23:19
cody
Aha tak to uz si musis posudit sam ze cim to zakodujes a ci ti ide o to mat to zakodovane co najrych… poslední
MM.. 15.02.2006 23:53
MM..
Ja jsem asi po sichte trochu natvrdly ;-), ale na jake S-Video (HW) to chces pripojit? nový
mif 15.02.2006 22:51
mif
moje kamera analog s video výstup > jeho kamera DV S-Video vstup > dv výstup na PC FireWire. nový
cody 15.02.2006 23:43
cody
Ah so, tohle by fungovat melo. K tomu ale netreba AVIVO, tohle zvladne kazdy "dnesni" CPU (s adekvat… nový
mif 15.02.2006 23:53
mif
Ty si pleteš marketingem přesypaný video-vstup a video výstup s hardwarovou střižnou videa. To oprav… nový
MM_tank 15.02.2006 23:43
MM_tank

A na co presne si sa vlastne pytal? :-)
V podstate na grabovanie PALu staci cokolvek co ma video-in. Otazka je HW kvalita vstupu (zavisi od vyrobcu apod.) a SW vybavenie a jeho moznosti (kopresia "za letu", kvalita kompresie, rychlost kompresie, atd.).
A ak si kupis len tak kartu v sacku (bulk) tak k tomu mozno ani ziaden SW mat nebudes :-)

// Edit: mne osobne stacil aj SW co bol k Asus neviemakecislo (GF2GTS) deluxe, mal som aj nejaky Virtual VCR, ktory vedel nahravat a sucasne prehravat s casovym posunom, ale na Athlone 1200MHz v plnom PALe to evidentne nestihal (zamrzlo to cele) :-) Bezne nahravanie bolo OK. Bol k tomu este aj program ktory vedel dat obraz z TV-in ako pozadie windowsov (zbytocne ale efektne :-)). Ale ak by to nebol asus a este aj verzia deluxe tak by som tam tie vsetky SW asi k tomu nemal.
Otazka je co vsetko od toho cakas a co konkretne chces kupit.

grabování bude přes kameru (typ nevím) od známého přes FireWire , jde to udělat tak, že já zapojím svůj analogovou na jeho s-video tedy to bude fungovat jako rozhraní uloženo v avi akorát nevím v jakém formátu to ta kamera umí jestli je to DV1 nebo DV2. No a na hd to pak potřebuji po úpravách převádět na mpeg2 nebo divx podle potřeby. Takže podle toho co poslal mif to vypadá, že je to pouze sw záležitost misto hw.

tak jsem to asi blbě pochopil :-|. Mi nešlo o to přes jaké rozhraní to tam dostanu, ale zaujala mne možnost hardwarového kódování videa pomocí GPU. Pokud by to byl jen trik tak v podstatě vyhoví jakákoliv graf. karta. A práci odvede CPU. Také jsem se chybně vyjádřil s grabováním videa tedy přenos do pc, ale já měl na mysli až to následné zpracování. Tedy jestli jsem tě správně pochopil, když by se jako rozhraní používala grafika je nutné mít výkonnější pc (tedy pro max. Pal) v případě FireWire to odpadá. Ten to má natvrdo 720x576 tedy už s menším rozlišením oproti standartním 576 řádkům PALu.

Aha tak to uz si musis posudit sam ze cim to zakodujes a ci ti ide o to mat to zakodovane co najrychlejsie (mimochodom v tom clanku kodovali do wmv :-? tak neviem ci tie vysledky su relevantne aj pre ine kodovania, ale boli celkom dobre).

Na vivo netreba vykonny PC, pisal som o sucasnom nahravani a prehravani so spozdenim (napr. ides sa vysr** :-) a film bezi dalej (nahrava sa) ale si to stopnes a ked prides tak si to pustas s xy-minutovym oneskorenim), a pisal som o A1200 (t.j. PC spred 4rokov).
Dnes by nemal byt problem, otazka je kodovanie v realnom case, predpokladam ze napr. do mpg2 by dnesne PC malo stihat bez problemov aj plny PAL.

Ah so, tohle by fungovat melo. K tomu ale netreba AVIVO, tohle zvladne kazdy "dnesni" CPU (s adekvatnim softem) treba s "estrojkou" v PCI ;-) . Jde-li ti o HW kompresi, zustavam ale i nadale skepticky (pokud teda neinvestujes do specialni strihove/komprimacni karty)...

Ty si pleteš marketingem přesypaný video-vstup a video výstup s hardwarovou střižnou videa. To opravdu není totéž. Jestli to připojíte přes firewire dak nevím co bys tam chtěl vylepšovat na kvalitě toho obrazu když z kamery leze digitálně - jedině nějaký sw efekty v pinaclu a podobně a na to tu grafickou kartu určitě nepoužiješ/nevyužiješ tak jak si myslíš...
jestli potřebuješ video in kup si tv tuner s videovstupem je to lepší než to mít v kupě na grafické kartě

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru