Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rada s koupi AP

Takove zarizeni neznam.. tedy pokud si ho sam nepostavis na nejake platforme (routerboard, ALIX atd). Ano, je mozne takove zarizeni mit, ale byt tebou, necham si ho udelat od nekoho, kdo tomu rozumi.
Dalsi moznosti je pouziti WDS. Wireless Distribution System umoznuje jednomu zarizeni s jednou kartou mit pripojene klienty a zaroven byt pripojeny na te same frekvenci k nejakemu AP. Ma to ovsem par nevyhod. Jedna je naprosto zrejma, zarizeni musi cely paket prijmout, potom prerusit prijem a paket oddvysilat atd. To dost vyrazne snizuje propustnost site. Navic bezdratove body netusi, na kterem apcku se zrovna klietn nachazi, takze projistotu posilaji pakety po cele siti. Kdyz bude mit soused pripojeny notebook, pak data jeho komunikace budou svitit i na tvem AP. Dale pak je nevyhodou pouziti stejne frekvence, coz muze vest (zvlaste v prostoru, kam maji dosah obe zarizeni) k interferencim a vypadkum, kdy klient nebude vedet, se kterym ma zrovna komunikovat. V posledni rade je pak podminkou, ze vase zarizeni by muselo na stejne antence vysilat i prijmat a tedy nemoznost pouzit smerove anteny pro delsi vzdalenosti ci kompikovanejsi prostredi. WDS musi podporovat i zarizeni souseda.

Ja bych toto nechal realizovat nekoho, kdo se v tom vyzna, kazdopadne by temer jiste stacil bridge (zadne routovani mezi sitemi). S touto deskou to lze realizovat pomerne levne v ramci jedineho zarizeni. Na jednu bezdratovou kartu date anteny (smerovou) mirici k vasemu sousedovi a na druhou pendrek, naladeny na jinou (pokud mozno o 6 kanalu) posunutou frekvenci.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny