Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak na aktualizace Win XP

Zdravím, prosím zkušenější o nasměrování, kam se stahují aktualizace Win XP: mám nastaveno automatické stažení, ale ruční instalaci. Protože ale dopředu neumím najít, kde si ty aktualizace uvelebí před nainstalováním, tak je mi to celkem houby platné :-( . V pondělí večer se mi takto nainstalovala jedna aktualizace z jedné - přímo hotfix a instalila se snad 10 minut! Pak jsem podle jejího čísla našla na webu Microsoftu, že ji nemusel instalovat každý.
Moje otázka zní:
1) kam se ukládají už stažené aktualizace
2) podle čeho mám rozhodnout, jestli je pro mě potřebná či nikoliv.
Jinak totiž bych mohla mít zatržený režim automatických aktualizací a ten se moc nedoporučuje (možná podle toho komu, že...)
Mám Win XP Home SP2 - SP3 se mi stále vnucuje, ale protože jsem dřív četla, že dost lidem zhroutil PC, tak se ho dost bojím a ignoruji jej.
Díky za nápovědu :-)

Předmět Autor Datum
Bohužel teď nevím kam se to stahuje, ale asi by pro tebe bylo lepší nastavit si jen upozornění na in…
jbo 26.08.2009 13:43
jbo
Mám svoje Wokna legálně koupené :puff: , jako OEM verzi s PC. Při vypínání PC se mi občas nabídne mo…
Joan 26.08.2009 14:24
Joan
ja to mam nastavene tak, ze mi vzdy ponukne ake updaty su k dispozicii, vyberiem tie co chcem, potom…
stano2000 26.08.2009 19:54
stano2000
Jen upřesním, že dostupné/připravené aktualizace jsou signalizovány žlutým štítem (ne balónem) vprav…
jbo 27.08.2009 11:53
jbo
podle čeho mám rozhodnout, jestli je pro mě potřebná či nikoliv. Jestli tohle nevis,tak radsi stahu…
BAGR3210 26.08.2009 16:08
BAGR3210
Jestli tohle nevis,tak radsi stahuj a instaluj vsechno,nebo se do PC nepoustej vubec... Tak třeba b…
Joan 26.08.2009 20:57
Joan
tak se toho neboj a jdi do toho, všechno se má jednou zkusit :-D
KlokanSoft 26.08.2009 21:29
KlokanSoft
já si říkám kde ty pitomosti jaké lamy hlásaly, ale pak jsem svůj nesmírně vtipný komentář radši sma…
lední brtník 26.08.2009 23:11
lední brtník
Tak jo, to zní jako rozumné řešení. OS mám asi rok a třičtvrtě, od zakoupení s PC, přeinstalaci dosu…
Joan 26.08.2009 23:38
Joan
Myslím že obyčejný člověk si nebude přečítat dva MS bulletiny ke každé záplatě o čem je který hotfix… poslední
Vladimir 27.08.2009 12:53
Vladimir
SP3 bych se nebál. Pokud chceš zjistit, jaké záplaty máš nainstalované, tak zkus free program: http…
Fuente 26.08.2009 23:57
Fuente
Neboj se vlka nic, máš můj hlas PRO :-D
KlokanSoft 27.08.2009 04:29
KlokanSoft
1) v podstatě se neukládají. Buď se na chvilku objeví v temporary internet files nebo nově v softwar…
MM_tank 27.08.2009 12:03
MM_tank

Bohužel teď nevím kam se to stahuje, ale asi by pro tebe bylo lepší nastavit si jen upozornění na instalaci a pak se rozhodnout, zda si ji nainstaluješ či ne nebo to dělat ručně na webu windows update. U každé aktualizace je stručně napsáno čeho se týká, popř. lze podrobnosti dohledat na stránkách microsoftu. SP3 bych se nebál (nejsou-li windows na černo), v případě problémů jde odinstalovat. Jinak aktualizace, které nechceš, se dají označit aby ti je už příště nenabízel.

Mám svoje Wokna legálně koupené :puff: , jako OEM verzi s PC. Při vypínání PC se mi občas nabídne možnost vypnout s aktualizacemi anebo bez nich. A já právě nevím, co se mi tam kdy chce nasáčkovat. Kdybych nastavila i ruční stahování, tak se mi někde zřetelně objeví to číslo aktualizace? Abych měla možnost dohledat, co umí... Ta SP3 se mi vnucuje jen v admin režimu, kam lezu málokdy, tak tak to se dá přežít.

ja to mam nastavene tak, ze mi vzdy ponukne ake updaty su k dispozicii, vyberiem tie co chcem, potom ich win stiahne a opat ponukne instalaciu, ja si vyberiem ktore a nasledne sa instalnu, je to nastavenie Control Panel, System, Automatic Updates, potom tretie zhora = Notify me but not automatically download or install them. Proste cakas na zlty balon vpravo v liste, ze updaty su na stiahnutie, kliknes, vyberes, stiahnes, opat balon ze mozes instalovat, nedas express install, ale vyberies co chces. co nevyberies sa ta spyta, ci uz nabuduce nestahovat a neoznamovat, odkliknes a zbavis sa neptrebneho navzdy. SP3 mi nerobilo ziadny problem, odporucam instalnut.

podle čeho mám rozhodnout, jestli je pro mě potřebná či nikoliv.

Jestli tohle nevis,tak radsi stahuj a instaluj vsechno,nebo se do PC nepoustej vubec...

Instalaci SP3 urcite nic nepokazis,krom toho,instalaci Sp3 se "vymaze" veskere aktualizace a "dodatky" SP2..Nevim o nikom,komu by se po instalaci SP3 zroutil PC-podle me je to volovina..

já si říkám kde ty pitomosti jaké lamy hlásaly, ale pak jsem svůj nesmírně vtipný komentář radši smazal - lidskou blbost komentovat nejde.
aha, živě. no jistě, lamy mají pravdu a ms neví co vlastně vyvíjí. poslechni je, a budeš mít slunce v duši a žádné problémy.

..po vypuštění SP3) negativních reakcí na SP3 docela dost..

názor 1000 blbečků nemá žádnou váhu proti jednomu mému názoru. [brtníkův axiom]

jestliže máš aktivně pilně záplatovaný systém sp2, pak ti sp3 nepřinese nic nového, kromě pár neoficálních záplat je update zbytečný.
asi tak: záleží v jakém stavu teď tvůj systém vlastně je. jak svižně reaguje, kdy byl naposledy přeinstalován a co kdo do něj svévolně doinstalovává / rozesírá ho.
protože sp3 proti záplatovanému sp2 nepřináší prakticky nic navíc, kromě známého faktu (přes bláboly výrobce) že tuny záplat anebo každý servicepack systém jen zpomalují.
prosím neplést s vyjímečným sp2 pro xp - ten přinesl částečný update systému a řádové zvýšení bezpečnosti, proti tomu je sp3 jen snůškou záplat

čili má veliký smysl mít instalačku xp - a ihned po ní nahrát sp3, pokud už není rovnou integrovaná.
má taky smysl zkusit zachránit neustále padající "vytuněný" lamosystém přeinstalací posledního servicepacku, než to člověk šmahem odepíše a nainstaluje znova.
ale pokud je systém trvale aktualizovaný, žádný přínos tam nevidím. leda že přestane vyskakovat upozornění na sp3, jinak je to k ničemu.

4 z 5 brtníků momentálně postupují takto: nainstalují rovnou xp sp3, a službu automatické aktualizace zakážou - nic zajímavého už dnes ms stejně nenabídne. a pokud se dočtu o nějaké zajímavé bezpečnostní díře (třeba s dns), tak si hotfix doinstaluju ručně.

Tak jo, to zní jako rozumné řešení. OS mám asi rok a třičtvrtě, od zakoupení s PC, přeinstalaci dosud neochutnal a když se mi hodně pomalu otevíraly složky, projela jsem jej CleanUpem 2009 z tuším Computeru a zase mám z počítače rychlík :-) . Zatím jsem vždy instalaci stažené aktualizace odklepla. Jestli a co se mi do počítače sáčkuje mimo moje vědomí, bohužel zjistit neumím :-[

P.S.: Když neznalec zaslechne dva protichůdné názory, tak je zralý na schizofrenii :-D proto bych tomu radši chtěla rozumět sama, ovšem školní léta mám hluboko za sebou, tak mi nezbývá než dolovat informace, kde se dá.
Takže díky a dobrou noc :))

Myslím že obyčejný člověk si nebude přečítat dva MS bulletiny ke každé záplatě o čem je který hotfix, nehledě na to že by tomu nerozuměl.

Zapnout si automatické aktualizace je tudíž rozumné, a to i pro piráty kteří by na Windows Update nemohli. (ti by se měli vyhnout WGA hotfixu)

1) v podstatě se neukládají. Buď se na chvilku objeví v temporary internet files nebo nově v software distribution /v adresáři XP). Každopádně po rozbalení a nainstalování původní soubor zmizí.

2) Pokud máš windows XP legální není v 99procentech důvod nějakou aktualizaci blokovat. Možné důvody něco blokovat jsou např:
- nechci ověření pravosti
- nechci IE 7/ 8 (v podnikovém prostředí, nemusí na ie7-8 jet všechny programy typu informační systém/účto)
- nechci SP3 - údajně problémy s ovladači profi tiskáren (=cena nad 100 000)
Takže bych vše zapl.

3)

Mám Win XP Home SP2 - SP3 se mi stále vnucuje, ale protože jsem dřív četla, že dost lidem zhroutil PC, tak se ho dost bojím a ignoruji jej.

Důvody se kterými sem se setkal:
- SP3 neustál nepřipravený antivir/emulátor dvd typu alkohol a podobně
- nějaký ovladač např. od vga měl konflikt s SP3
- počítač byl stejně na spadnutí, sp3 to jen urychlil
dnes je již vše co se týče ovladačů vyřešené.

Pokud se chceš vyhnout automatické instalaci aktulalizací tak to prostě vypni a jednou za 14dnů navštiv stránky windows update -Start-všechny programy-windows update- a tam si vybereš co chceš stáhnout.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru