Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Účty v MS Outlook

Píše mi známá, že v Outlooku se jí při kliknutí na mailto a napsání zprávy zpráva neodešle. Že změnila poskytovatele připojení a ono se jí SMTP přehodí na ten starý (nefunkční), ač v nastavení má ten správný.
Má MS Outlook. Nevím, jak tam jsou účty, nepoužívám jej. Domnívám se, že má špadný výchozí účet a že tam má i ten starý se špatným nastavením.
Jak to tam je? Můžete se někdo podívat? A případně mi udělat obrázek, abych jí to poslal?
Dík 374x

Předmět Autor Datum
Ucty jsou podobne jako v Outlook Express. Musis tam nastavit jineho poskytovatele. Koukni sem a vybe…
Jan Fiala 02.09.2009 06:41
Jan Fiala
Ona má asi ten Microsoft Outlook 2007 Z obrázku co mi poslala we Wordu to SMTP má nastavené dobře a…
Kráťa 02.09.2009 11:06
Kráťa
Poslala mi že má tohle. Vidím jen dva účty a tento jako výchozí se správným SMTP. [http://pc.poradn…
Kráťa 02.09.2009 11:16
Kráťa
Kráťo promiň. Ale nechápu, jak nastavení SMTP serveru v Microsoft Outlook 2007 souvisí s odesíláním…
Mirek CB 02.09.2009 17:50
Mirek CB
Kliknutím na odkaz "mailto" se neposílá nic z webového rozhraní, ale otevře se e-mailový klient s no…
Kráťa 02.09.2009 18:06
Kráťa
Pravděpodobně MS Outlook nepoužíváš. Já ano a dlouho. Mě jen zarazilo, proč píšeš "po kliknutí na we…
Mirek CB 02.09.2009 18:16
Mirek CB
Jo MSO nepoužívám. na poštu mám The Bat. Ono maito jsem napsal já, jelikož mi to přišlo nejvýstižněj…
Kráťa 02.09.2009 18:45
Kráťa
Weby opravdu nedělám. To je pravda. Nicméně mi to opožděně také došlo :-). Čili, jestli jsem pochopi…
Mirek CB 02.09.2009 19:11
Mirek CB
Čili, jestli jsem pochopil správně, jde o problém s "formuláři" Ne. S formuláři to nic nemá. Podle… poslední
Kráťa 02.09.2009 22:29
Kráťa

Kliknutím na odkaz "mailto" se neposílá nic z webového rozhraní, ale otevře se e-mailový klient s novou zprávou.

Já to také nechápu, píšu co mi psala známá. Je jí 64. Domnívám se, že při kliknutí na mailto se jí otevře jiný účet než je ten dobře nastavený. Na obrázku ale vidím pouze ty dva.

Pravděpodobně MS Outlook nepoužíváš. Já ano a dlouho. Mě jen zarazilo, proč píšeš "po kliknutí na webu" na "mailto".... Kde na webu? To je nějaká ptákovina.
Edit: Už mi možná docvaklo. Zřejmě je myšleno, že z nějakého prohlížeče se pokusí otevřít MS Outlook, nebo odeslat odkaz na nějakou, pro ni zajímavou stránku někomu jinému. Je to možné?
Podle obrázků používá český MSO. Kde tam má "mailto" ? Z obrázku a nastavení SMTP dáma žije někde kolem Králového Hradce. Že by měla AJ OS se mi nějak nezdá.

Jo MSO nepoužívám. na poštu mám The Bat. Ono maito jsem napsal já, jelikož mi to přišlo nejvýstižnější. Ono je to ale výstižné pouze pro ty, co dělají weby

Aktivní mail
Snad každý se setkal s potřebou uvést na stránce svůj mail. Dá se to udělat jako odkaz, který po kliknutí rovnou otevře poštovní program, jenž do políčka pro adresáta vyplní tu adresu. Říkám tomu aktivní mail. Do zdroje stránky se napíše kód v tomto smyslu:

<a href="mailto:dusan@pc-slany.cz">Napište mi!</a>

Na stránce to potom vypadá takhle: Napište mi! (Můžete si zkusit kliknout.)

Všimněte si, že adresa nezačíná http://, ale mailto:. To je označení, že odkaz nevede na stránku (přenášenou http protokolem), ale že bude sloužit pro poštu.

mail.html

Ostatní to vlastně jen zmate. To jsem pěkná trubka. :-)

Weby opravdu nedělám. To je pravda. Nicméně mi to opožděně také došlo :-). Čili, jestli jsem pochopil správně, jde o problém s "formuláři". Původně jsem si myslel, že doslovně přepisuješ co ti tvá známá posílá.
Takže ještě k MSO, libovolné verze. Funguje jí vůbec odesílání zpráv z Outlooku ? Na obrázcích je pole test účtu. To bych jí doporučil jako první odzkoušet. A to u obou účtů, které tam má vytvořeny. Teprve po úspěchu bych řešil další. Já vím. Je to starší dáma, ale je dobrá už tím, že se vůbec snaží.

Mám kolegu který je výrazně mladší, studoval "MATFIS", umí dodnes propočítat dráhu letu rakety na měsíc. Ale například změnit heslo v počítači, zašifrovat soubor, nedej bože - přírodo - vytvořit nový účet, nebo přejmenovat soubor, vytvořit složku. Neřešitelné. Mohu vysvětlovat každý den a každý druhý den už netuší jak na to.

Vím že to sem nepatří. Ale musím se vždy smát, když si něco uloží na /jak říká/ flačku a jde se podívat na jiný počítač, zda to tam opravdu je, se slovy - já tomu nevěřím. Kdoví co s tím ta mrcha udělala. :-) Už nevěřím že "0" je "0" a "1" je "1". (Samozřejmě ve dvojkové soustavě.) Pak kolabuji a říkámsi, že už to asi vzdám. Ale je to hodný člověk, kamarád. Tak nemohu a trpím dál...

Čili, jestli jsem pochopil správně, jde o problém s "formuláři"

Ne. S formuláři to nic nemá. Podle mě jí jde o ten "aktivní e-mail" viz link nahoře.

Funguje jí vůbec odesílání zpráv z Outlooku ? Na obrázcích je pole test účtu. To bych jí doporučil jako první odzkoušet. A to u obou účtů, které tam má vytvořeny. Teprve po úspěchu bych řešil další.

Jo na tohle jí zkusím navést a dám vědět.

Každý holt umí dobře něco jiného. Jeden spočítat dráhu rakety, druhý vyjmenovat všechna hlavní města v Evropě, třetí s MSO a čtvrtá háčkovat, přičemž málokdy jeden umí dobře víc věcí naráz. :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru