Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Validita - možná někdy zavádějící modla

>> Co vím tak IE počítá jinak třeba padding, margin, rámečky.

Pocita jinak rozmery elementu v zavislosti na paddingu a ramecku (margin ne). A mimochodem to jeste v pripade, ze MSIE stranku renderuje v Quirks modu. Pokud je stranka kodovana v unicode, neni problem donutit MSIE (pri zachovani naproste validity), aby ji zobrazoval ve Standard modu a pak je box-model spravny. Ale to jen tak naokraj.

>> Nicméně i to je podle W3C správně.

Neni, proc si to myslis? To, ze je ta tvoje stranka validni nema s tim, jestli je zobrazovaci algoritmus prohlizece spravny, _nic_ spolecneho.

W3C jasne specifikuje, jak se maji rozmery boxu pocitat. MSIE to (v Quirks modu) dela jinak, neni to "podle W3C spravne". S timhle pristupem bys mohl prohlasit, ze je podle W3C spravne zobrazit kazdou stranku jako cernou skvrnu. Prohlizec zobrazi cernou skvrnu + stranka je validni => zobrazit cernou skvrnu je v souladu s W3C? I don't think so...

A nakonec: http://validator.w3.org/check?uri=http://www.srand ovnik.wz.cz/ff_rozhodi.html Tohle je jen validace HTML. Zatimco podstata te chyby je v CSS a v tom, jak ho MSIE interpretuje. A pri validaci HTML kodu samozrejme neni provadena validace CSS (pro validator je ten CSS kod je nejakou smesici znaku).

Nicmene i kdyby byl ten CSS kod validni (nejaky ten warning tam je), tak to porad nema nic spolecneho s tim, jestli prohlizec stranku zobrazuje spravne.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny