Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Validita - možná někdy zavádějící modla

<noflame>
Hodně se všude možně přetřásá validita. Ano, je bezva mít stránku validní, jelikož se pak snadněji řeší ev. problém, ale může to webotvůrce (hlavně začínajícího) i pěkně zmást, takže to není vše.
Ve všech dobrých editorech je možnost náhledu (jenže téměř všude v IE), tvůrce spáchá stránku, jak a kde chce co mít, prožene to validátorem, potom opraví chybičky, které validátor najde, potom se na to podívá v Mozille FF, či v Opeře, a potom ho raní pepka, jelikož prvky stránky jsou úplně někde jinde, než chtěl.
viz. http://www.obcasnicek.nazory.cz/ruzne/ff_rozhodi.h tml
</noflame>

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
no myslim, ze doslo k nepochopeni validity. validator pouze zkontroluje syntaxi oproti DTD. nic vic.… poslední
Sphinx 18.02.2006 20:39
Sphinx

no myslim, ze doslo k nepochopeni validity.
validator pouze zkontroluje syntaxi oproti DTD. nic vic. nerika nic o implementaci a interpretaci kodu v jednotlivyh prohlizecich...
to, ze se budou psat validni stranky, je podminka nutna nikoli postacujici pro zkvalitneni Webu. dal by to chtelo oddelit semantiku a formatovani = abych to zjednodusil XHTML strict :)

problem odlisneho zobrazovani stejne tak jako nepodpora, nekterych (vesmes 7 let starych standardu) je dozajista palciva a mela by se resit. uvidime co IE7, FF2, opera 20 a jine na to reknou:)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru