Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno sesíťování počítačů

pardon že ani nehodlám zkoušet, jaký měl být původní název obrázku před uploadem.
ale i pro umístění odkazů se zrůdnými názvy (diakritika, mezery) je nad polem pro příspěvek funkce odkaz http://pc.poradna.net/images/format/url.gif
a pojmenovávat obrázky "bez názvu0-x", to je faux pas.

takže naslepo - je tu jeden problémek: zapnutím zjednodušeného sdílení by se automaticky měly přiřadit správná práva pro uživatele tuším everyone. jenže při zjednodušeném sdílení buď windows záložku zabezpečení neukazují vůbec, nebo nemá klasický výčet uživatelů s jejich právy.
čili projdi co ukazuje sdílení, co najdeš v zabezpečení - už proto že musí být možnost povolovat návštěvníkům čtení, nebo i zápis.

druhý problémek: s přepnutím zjednodušené/normální sdílení souvisí ještě to, že původně vytvořená sdílení adresářů se ztratí, je třeba je nastavit znovu (v okně průzkumníka už není vidět ikona sdíleného adresáře s rukou). přesvědčit se můžeš z příkazového řádku, výpisem:

net share

nevím zda je to přípustné u klikacího zjednodušeného sdílení, ale u normálního nelze použít pro přístup ke sdílenému disku přihlášení (účet) bez hesla - jinak to dá stejnou chybovou zprávu o chybějících právech, přesně jak popisuješ.

zkoušej hledat kde je problém, sdílení je prkotina na 5 minut.

----
nechtělo se mi tě nutit do normálního sdílení, přestože profi verze win ho umí, ale zjišťuju že pro domácí uživatele je to problém. stručně:
- na cílovém pc se sdíleným diskem/adresářem je nějaký známý účet se jménem a heslem.
- tento účet má v zabezpečení nastavena nějaká přístupová práva. (nebo není vyjmenován, a je nahrazen všeobecným everyone, nebo autheticated users)
- pro připojení uživatele lze klikat v okolních počítačích jak trubka a využívat zapamatovaného přístupového hesla, anebo mít na to batku:
net use x: \\pc\disk /user:jméno heslo (persistent:no)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny