Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zmenseni obrazku - Lotus Notes

Ahoj, potrebuji poradit jak se zapne nabidka/okno pro zmenseni obrazku kdyz chci poslat obrazek pres mail. Pokud kliknu na obrazek pravym tlacitkem a dam Odeslat-Prijemce posty, tak nevyzkoci okno Odeslat obrazky e-mailem. Nevite nekdo kde se to zapne?
Windows XP, Lotus Notes 6.5, outlook nemam.

Diky.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
ufff. :-p tohle lamkoidní chování myslíš vážně? žádný poštovní klient není editor obrázků, to za pr…
touchwood 18.09.2009 15:30
touchwood
Z toho popisu co jsem napsal snad je jasny ze obrazky nezmensuji primo klientem, ale urcitou funkci,…
Globus 18.09.2009 16:00
Globus
je jasny ze obrazky nezmensuji primo klientem, ale urcitou funkci, ktera je urcena pro e-maily -> kl…
lední brtník 18.09.2009 16:09
lední brtník
ok, a jak se rika tomuhle? Odeslat_obrazky_e-mailem.JPG
Globus 18.09.2009 16:18
Globus
já bych to nazval klikátkem pro blondýny...
touchwood 18.09.2009 16:22
touchwood
tak jinak, existuje v lotusu nejaka podobna funkce, ktera zmensi obrazek na nejakou podobnou velikos…
Globus 18.09.2009 16:24
Globus
mailový klient za tebe netuší, proč by měl zmenšovat (a tím navždy ničit původní kvalitu) přeposílan… nový
lední brtník 18.09.2009 17:54
lední brtník
Zde je navod jak zprovoznit toto okno noimgresize.htm nebo Start->Run->REGSVR32 SHIMGVW.DLL poslední
Globus 21.09.2009 09:50
Globus

ufff. :-p tohle lamkoidní chování myslíš vážně?

žádný poštovní klient není editor obrázků, to za prvé. Za druhé v LN na 100% funguje drag-n-drop (jako příloha) a copy&paste (jako obrázek v textu). Rozměry obrázku na stránce (nikoli jeho velikost) lze samozřejmě upravit přímo při editaci v Notes - pravým klikem na obrázek vyvolat kontextové menu, zvolit "vlastnosti obrázku" a na první záložce "i" nastavit měřítko v procentech.

Z toho popisu co jsem napsal snad je jasny ze obrazky nezmensuji primo klientem, ale urcitou funkci, ktera je urcena pro e-maily -> klik na obr pravym tlc. -> Odeslat-Prijemce posty.
Vim ze jde pretahnout obrazek do noveho mailu(stejne tak i napr. v Outlooku 2003) a to se dela dobre u jednotlivych obrazku, ale pokud je posilam hromadne tak tento postup asi neni vhodny. Mam nejaky limit na odesilani a potrebuji odeslat zmensene fotky jako prilohu a nerad bych to nastavoval u vsech fotek, ktere posilam, proto potrebuji vedet jak se zprovozni tato funkce/okno ve windows "klik na obr pravym tlc. -> Odeslat->Prijemce posty->Odeslat obrazky e-mailem". Na jinych dvou pc to funguje, ale kdyz najedu ja na Prijemce posty tak se nic nedeje.

je jasny ze obrazky nezmensuji primo klientem, ale urcitou funkci, ktera je urcena pro e-maily -> klik na obr pravym tlc. -> Odeslat-Prijemce posty.

a dnes je apríl.
tento postup sekretářek-blondýn pochází z ms office. ms nikdy neuměl zacházet z grafikou, jeho jediné schopnosti končí u "zmenšení" tažením myši.
to co popisuješ ty není zmenšení obrázku, pouze jeho přeposlání mail-klientem.

mailový klient za tebe netuší, proč by měl zmenšovat (a tím navždy ničit původní kvalitu) přeposílaných obrázků. ostatně jeho funkce je jiná - co dostane, to doručí.
tvé "zmenšování" je doopravdy jen počínání na úrovni tažení myší - zkontroluj si velikost mailu.

pokud je tvým záměrem vytvářet z mailu umělecké kreace s tvou jedinou správnou velikostí obrázků, ať se ti správně zarovnají při rozlišení tvého monitoru, pak si asi pleteš funkce s výrobou nějakých prezentací, plakátů, anebo vytištěním stránky do .pdf.

ostatně kdybys napsal co svým počínáním sleduješ, odpadly by tady věty s nadbytečnými otazníky a vykřičníky, i tvůj ublížený tón.
jestli máš fotky z digitálu 6mpx, a myslíš si, že je má poštovní klient automaticky optimalizovat na 1280*1024px, pak není problém v tom lotusím mailu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru