Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem BIOS: diskboot sector:write protected

zdravim,
mam notebook dell rady studio 1555 a potreboval som ho zabezpecit aby sa nedostal cudzi clovek k bootovaniu. Cize klasicky heslom ako som bol zvyknuty na inych notebookoch. Zadal som supervisor password, zadal som User password a ne pozornostou som zadal aj ochranu disk boot sectora, takisto aj diskette access je nastavene na supervisor ale to neviem co je ..
u dellu som si vsimol ze sa to NEDA zmenit, lenze ten poznatok ma teraz vela stoji, kedze potrebujem reinstallovat windowsy resp nahodit dalsi operacny system Linux.
Konkretne som skusal ubuntu 9.04 a niekde v polke pri kopirovani suborov (co uz sa mozno pikusal instalator zapisovat do MBR) to padlo s hlaskou

The installer encountered an error copying files to the hard disk:

[Errno 5] Input/output error

This particular error is often due to a faulty CD/DVD disk or drive, or a faulty hard disk. It may help to clean the CD/DVD, to burn the CD/DVD at a lower speed, to clean the CD/DVD drive lens (cleaning kits are often available from electronics suppliers), to check whether the hard disk is old and in need of replacement, or to move the system to a cooler environment.


tak teda hladal som sposob ako to vratit do povodneho stavu a nasiel som len navod na reset hesla a to vytiahnut CMOS batterku na 24hod...
pytam sa ci to pomoze a dokazem zmenit heslo alebo to len vymaze to bez ktoreho nedovoli pokracovat v bootovani ? resp ako inak vyriesit tu situaciu.
vdaka M.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny