Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Příliš častá kontrola konzistence (chkdsk) při startu WinXP

Když můj počítač vypnu, necám třeba do druhého dne, a pak zapnu, tak skoro vždy Win spouští kontrolu disku na jednom logickém nesystémové jednotce, i když nenajde žádnou chybu. Když počítač jen restartuji, tak většinou XPéčka naběhnou hned. Někdy se provede kontrola i na systémové jednotce na témže disku. Mám totiž 2 HDD, a u druhého si nepamatuji, že by to někdy udělalo. A pak za čas Win při startu vypíše, že nemůže přečíst nějaký systémový soubor a je nutná přeinstalace Win.

Nechci nějak spekulovat, ale myslím že SW cchyba to nebude. Hledal bych chybu někde mezi:
- HDD (i když nemá chybné sektory)
- Operační paměť (i když sem to jednou přepísk s taktováním a úplně se mi pak vymazal a zbláznil disk, kdy ukazoval jen desetinu kapacity, ale pak sem ho nakonec rozhejbal, provedl jsem taky memtesty, ikdyž jen demoverze, a bez jediné chyby)
- základní deska (sekal se mi počítač, pak sem vyčistil chladič na chipsetu, ale sekal se v jen menší míře, momentálně se neseká)
- zdroj (levný)

Chlazením to asi nebude, i když mám přívod čerstvého vzduchu do skříně a k CPU celkem dobře vyřešen, teplota je na CPU 70°C a systém 50°C. Když byl počítač nový, tak jsem tam žádný přívod neměl a vše bylo v poho, i když bedna hořela.

Pokud jste se obtěžovali číst až do konce tak, prosím, poraďte.
[mod]Přesunuto do hardware, původně chyby. (josephino)[/mod]

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ta teplota je hodne vysoka bez ohledu na to, jaky a jak stary CPU mas (i u primotopu Prescott uz by… nový
Moas unregistered 29.11.2006 08:35
Moas unregistered
zkusils vyměnit ty IDE kabely co ti radil touchwood? Jednou mě taky pořád zlobil disk a po výměně ID… poslední
Keeper 29.11.2006 09:30
Keeper

Ta teplota je hodne vysoka bez ohledu na to, jaky a jak stary CPU mas (i u primotopu Prescott uz by se pri 70 aktivoval thermal throttling). Jakou teplotu Ti ukazuje S.M.A.R.T. u pevnych disku?
Omlouvam se jestli jsem to prehlidnul, ale co mas za desku, chipset a CPU? Mas SP2?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru