Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem vypalovani

ahojte, chci se vas chytrejsich a zkusenejsich zeptat jestli je teoreticky nebo spise prakticky mozne, ze by mi mechanika v mem pc dokazala precist cd/dvd zcela normalne, ale jiz nedokaze vypalovat protoze je nejak poskozena. snazim se totiz uz nejakou dobu neco vypalit z me hdd kamery jvc everio a nejde to (mpeg a jpeg files). zkousel jsem uz hromadu pgm a nic, i to co mi kdysi fungovalo a zaroven bylo dodano s kamerou ted uz nejde (dvd power producer 3)vzdy se zastavi na 1% a je konec.power director express (pgm na zpracovani a edit) funguje ok. mam HL-DT-ST DVD-RW GWA 4082N DVD/CD-ROM Drives a pise ze maka properly cili dobre. pouzivam win xp sp3. dik za hodnotne nazory

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Este si skontroluj v spravcovi zariadeni u IDE/ATA controllerov ze ci ta napalovacka nahodou nebezi…
MM.. 29.09.2009 18:06
MM..
jo a ten pgm cdburnerxp uz jsem kdysi zkousel (jsem si ted vzpomnel) a nic tak uz to zkouset nebudu.…
bafik 29.09.2009 18:16
bafik
Mna nezaujima ci si zkousel cdburnerxp ale jaku vypise chybu. Teoreticky to ze mechanika dokaze cit…
MM.. 29.09.2009 22:28
MM..
tak jsem ho stahl (cdburnerxp) a pise: chyba pri vypal.-v prubehu vypal se vyskytla chyba disk proto…
bafik 29.09.2009 22:53
bafik
A este nam prezrad co sa snazis vypalovat (jaky typ suborov)? Skusal si aj len vypalit par obycajnyc…
MM.. 29.09.2009 23:00
MM..
jak uz jsem uvedl jde o mpeg a jpeg z hdd kamery.taky jsem zkousel avi.
bafik 29.09.2009 23:19
bafik
at delam co delam nic nic nic. txt nic. to bude z tech sracek co jsi zminoval vyse. da se to napravi…
bafik 29.09.2009 23:27
bafik
Zkus jinou značku média a nižší rychlost, zkus nějaký Linux Live, zkus mechaniku v jiném počítači. K…
karel 29.09.2009 23:30
karel
ale znacku tdk jsem pouzival i predtim a uspesne a taky verbatim.jiny pc nemam nez tenhle crap a ted…
bafik 29.09.2009 23:53
bafik
Nemusis tomu rozumiet ale musis to vediet vypalit (na CD, z ISO obrazu) kedze chces live distribuciu… poslední
MM.. 30.09.2009 00:02
MM..

Este si skontroluj v spravcovi zariadeni u IDE/ATA controllerov ze ci ta napalovacka nahodou nebezi v mode PIO (kolonka aktualny mod, u niektoreho kanala tam. Sledujes samozrejme len tie kde je nieco ina ako ze "neni k dispozici", jedno bude disk a druhe bude napalovacka). Vsetky pouzite kanaly maju mat UDMA.

Prip. zrus napalovacku aj controllery zo spravcu zariadeni (klavesa Del) a restart.

Mna nezaujima ci si zkousel cdburnerxp ale jaku vypise chybu.

Teoreticky to ze mechanika dokaze citat DVD a nedokaze vypalovat DVD by nemalo byt mozne, ptz na obe sa pouziva jeden laser. Ale prakticky u cinskych vyrobkov je mozne vsetko.

P.S. DMA mas vporiadku, teoreticky este mozes mat problem s detekovanou rychlostou vypalovania (bezna vec u mnohych medii, skusil si uz nastavit rucne nizsiu?) alebo je problem vo Win (ovladace, viry alebo nieco ine posahane cleanermi a inymi skvelymi srackami), preto mozes skusit nejaky live linux. Napr. aj knoppix. Stiahnes ISO, vypalis CD z obrazu (ked mas kde vypalit :-)) a nabootujes z toho linux a tam si najdes nejaky burn program a skusis palit nejaky subor pod linuxom.

P.S.2. a skusit aj nejake ine DVD medium z ineho balenia, mozes mat nejaku vadnu seriu medii. A napis sem jake presne tam cpes media.

tak jsem ho stahl (cdburnerxp) a pise: chyba pri vypal.-v prubehu vypal se vyskytla chyba disk proto nebude pouzitelny mozna je nekvalitni medium ci neni kompatibilni. zkousel jsem tdk a signalex. na to tdk ze stejne krabicky jsem uz uspesne vypaloval cirka pred rokem takze? spis budes mit pravdu s temi cleanerami a podobnymi srackami. da se to spravit bez nove instalace?

Nemusis tomu rozumiet ale musis to vediet vypalit (na CD, z ISO obrazu) kedze chces live distribuciu ptz nechces nic instalovat na HDD. Netahaj ziadnu normalnu distribuciu ale tahaj LIVE (nejake *.iso). Potom sa z toho CD nabootuje a vlavo dole budes mat podobne ako start vo Windows s tym rozdielom ze v tom linuxe tam toho je v zaklade 100x tolko programov jak vo Win, a budes si tam hladat nejaky burn program (podla nazvu s pouzitim >3mozgovych buniek tam clovek zvycajne do 5minut nejaky vypalovaci program najde). P.S. Plati pre knoppix, ubuntu nemam potrebu skusat, ale predpokladam ze u ubuntu je to to iste.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru