Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Seatavil jsem si comp,ale deska nereaguje (nesvítí LED)

A este k tomu

A nanosekundova spicka projde zdrojem, i kdyz tam bude milion filtru.
tak to uz je taka blbost ze musim az hlavou o stol trieskat. Vies co to je LC filter? Vies co to je indukcnost? Vies co je zakladna vlastnost indukcosti? Nie, tak ja ti to poviem - prud cez indukcnost sa nemoze menit narazovo, fyzikalne nemozne. Mali ta to naucit uz na strednej skole na fyzike ale asi si vtedy spal. To znamena ze ak na pravej strane LC filtru urobil nanosekundovy pulz napr. 10A tak na lavej strane (v zavislosti na hodnote indukcnosti) vznikne pomalsi pulz a omnoho nizsej hodnoty (povedzme 100ns 0.1A). Druhy problem je ze na pravej strane ale pri tom klesne napatie (vznikne spike) v zavislosti od velkosti kondenzatora. A dalsia vec ktoru si treba uvedomit je aj to ze kazde vedenie ma nejaku indukcnost (sice s velmi malou hodnotou ale ma).
Inac tym tvojim tvrdenim si vpodstate prostirecil sam sebe ale ok, sak ked uz splietas tak poriadne :) Problem je ze LC filtrami sa nedaju korigovat dlhodobejsie spicky (resp musela by tam byt indukcnost a kondenzator jak krava), tak sa zdroje particne dimenzuju a ked to nie si schopny pochopit tak to je len tvoj problem. K tomu si dovolim jeden vtip:
V radiu hlasia:
- pozor pozor na dialnici A1 medzi mestom A a B ide jeden vodic v protismere!
vodic:
- co jeden, vsetci !!!
:-) Tak sa zamysli ze ci by fakt vsetci vyrobcovia (ktorym ide o to aby usetrili pri vyrobe kazdy cent, viem lebo viem) pouzivali o dost drahsie suciastky a zbytocne drasticky zvysovali cenu zdroja len pre to aby urobili 500W zdroj, keby v skutocnosti stacil 150W? Takze podla teba vsetci vyrobcovia ktory by pri usetreni 1centu na kus usetrili miliony $ su blbi len ty si strasne chytry? Tak to uz hej.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny