Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Bastlení - protéká rozdílové napětí, nejsem si jist, kudy

Zdravím všechny,
asi dva měsíce zpátky jsem se - obzvláště díky MM.. (:beer:!) - dopracoval k funkčnímu přepínání polarity do zátěže za použití FET tranzistorů. Kompletní thread je zde, ovšem pro přehlednost si dovoluji založit nové vlákno.

Nedostatečně jsem si to tehdá otestoval a stalo se následující:
Zapojím-li zařízení na dvě různá napájecí napětí a jako zátěž použiji dvoubarevnou LED s předřadným odporem, pak ve chvíli, kdy jsou báze tranzistorů T1 a T3 připojeny přes R32 a R33 ke GND, naměřím na zátěži (zeleně vyznačené body) rozdíl napětí levé a pravé strany zapojení, v tomto případě tedy 22V - 20V = 2V to kupodivu stačí v uvedeném zapojení k tomu, aby LEDka slabě žhnula a zapojení tak nelze použít. Správně bych tam potřeboval mít 0V bez ohledu na rozdíl napájecích napětí (nebude větší než cca 5V). Přitom ale chci zachovat odlišné velikosti napětí pro svit zelené a červené diody.

Bohužel jsem to celé zjistil až ve chvíli, kdy jsem to celé v několika exemplářích spolu s obslužným procesorem osadil na plošný spoj a mechanicky téměř dokončil. Proto bych vás, zkušené elektroniky, chtěl poprosit o radu, jak co nejelegantněji zajistit, aby se na zátěži neobjevovalo toto rozdílné napětí.

Děkuji!
http://pc.poradna.net/file/view/2006-schema-png

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny