Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno INTEL D201GLY2 nechce bootovať z CF-karty vloženej v CF to IDE adaptéri

Zdravím všetkých,

netuší niekto náhdou, ako by som mohol rozbehať bootovanie z 4Gb CF karty vloženej do IDE slotu cez CF to IDE adaptér?

- Bios túto kartu bez problémov rozpozná aj so správnou veľkosťou.
- Kartu som vyskúšal bez problémov na inom stroji
- počítač bez problémov nabehne z USB Flash disku odkiaľ aj inštalujem (nemám inú mechaniku)
- Nahodil som najnovší BIOS
- Podarilo sa mi na tú kartu dokonca nainštalovať OS (ale dosť zákerným spôsobom, keď som napájanie karte pripojil až po nabootovaní :-[)

Hľadal som na nete, ale nič použiteľné som nenašiel. Boli články v ktorých sa hovorilo, že fungujú z karty a aj články, že to proste takto nešlo.

Vopred vďaka za každú radu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
právě jsem dělal něco podobného pro můj stařičký noťas. Kvůli diagnostice a zastaralému hardware pot… poslední
Michael 15.01.2010 08:29
Michael

právě jsem dělal něco podobného pro můj stařičký noťas. Kvůli diagnostice a zastaralému hardware potřebuji i v dnešní době používat W98. Stále se to bránilo až jsem to konečně vychytal. Je potřeba zrušit a znovu nastavit oddíly a naformátovat. Pozor, ale toto je potřeba provést na stroji, ve kterém bude nainstalována. Kupodivu noťas, který měl problémy s detekcí větších disků, kartu detekoval jako O.K. Po naformátování jsem přenesl už nainstalovaný systém z původního disku. Např pomocí Acronis. Původně jsem kartu formátoval s příkazem /s (přenesení systémových souborů) a vše bylo O.K., karta bootovala. Po přenesení obrazu však tvrdošíjně odmítala. Toto se mi podařilo odstranit příkazem sys a bootovací obalast vlastně natvrdo znovu zprovoznit. Potom bylo vše v pořádku a užívám stroje, který je sice zastaralý, nevhodný na jinou než používanou činnost, ale zase na druhou stranu absolutně tichý. Jinak pokud dpotřebuješ redukce, tak mohu doporučit prošmejdit www.dealextreme.com. Mají tam veliký výběr, neskutečné ceny a doprava je zdarma. Akorát musíš zaplatit přes kartu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru