Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno zlobí mě grafika

Zdar, asi tak před 3 dny mě začala tak strasně s**t grafika, že už nemužu spustit jednou hru.
Jednoduše mi zčerná obraz a hra se sekne, pak mi system napíše, že ovladač zobrazení přestal pracovat a že ho system obnovil. Jenže vůbec nic neobnovil a při příštím pokusu spuštění hry se oběví jen černá obrazovka.
Dříve to fungovalo tak, že po delší době (cca 1h) mi to hodilo tuto chybu a musel sem resnout PC, ale ted vydrží obraz max. 2 minuty a pak to klekne. Grafiku mam nvidiu 9800 od Palitu. Jakákoli aktualizace ovladače je zbytěčná a nic zatím nevyřešila. Grafiku už v záruce nemám a když dam PC do servisu, tak mi poradi ať aktualizuju ovladač :-).
Chtěl bych tento problém vyřešit jednou pro vždy, máte nějaké nápady? Díky...

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak sem si sehnal zdroj. Myslim že je to Fortron SAGA+ 400P a maximalnim výkonem 450W. Hned při přip…
feller 12.10.2009 18:45
feller
Rekl bych, ze je to prast jak uhod (Saga ma oproti PNF navic akorat 6-pin PCI-E). Dle tveho popisu t…
mif 13.10.2009 16:33
mif
Tak sem zacal chladit grafiku "ze zhora" a zatim mi drzi obraz uz vic jak 2 hodiny. SUPER! :-) poslední
feller 14.10.2009 19:58
feller

Tak sem si sehnal zdroj. Myslim že je to Fortron SAGA+ 400P a maximalnim výkonem 450W. Hned při připojování mé problematické grafiky mě zarazil fakt, že byla připojena 5-ti pinovou větví, což jsem netušil, a tak sem použil 6-ti pinovou. Tak jsem si myslel, že byl problém vyřešen, ale i tentokrát grafika selhala a spadl obraz. :-(
Co ted? :-|

Rekl bych, ze je to prast jak uhod (Saga ma oproti PNF navic akorat 6-pin PCI-E). Dle tveho popisu to ale cim dal vic vypada, ze je karta na pravde bozi. Jeste zkus tohle: vezmi sobe ventilaror (velmi se mi osvedcil fen na vlasy po babicce v rezimu "studena" /ten fen ]:)/), namir jej zvrchu na kartu, zapni a testuj. On totiz nemusi byt prehraty GPU, ale napajeci kaskada. Kdyby to pomohlo, vis, co mas prichladit.

Petipinovou vetev neznam, pouze sest a osm pin (GF9800GT ma 6-pin) PCI-E. Vzhledem k tomu, ze Fortron PNF nema nic podobneho, zrejme se jednalo o nejakou pochybnou redukci z Molexu. Ja bych mel prece jen ale radeji jistotu: poradny PSU (Corsair, Seasonic, Enermax,... tak 550W) a s tim to vyzkouset. Ony ty Fortrony nejsou takova vyhra. BTW: ta Saga je nova?

Kdyby nepomohlo nic z toho, tak jeste testnout grafiku v jinem PC. Ona se totiz muze prehrivat i jina soucastka na desce (standardne severni most), pricemz symptomy muzou byt podobne (vytuh grafickeho subsystemu). Kdyz pak grafika zmrtvi i zde, zahodit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru