Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký satelit

Pokusim sa to zhrnut:

"Potřebujem satelit na dvě televize"

To je poziadavka, takze DVB-T neprichadza do uvahy, je pravdepodobne ze tam nie je dostatocny signal, kazdopadne je to poziadavka, myslim ze ak by bol digitalny signal k dispozicii a stacili by tie programy ktore tam su, bola by to najlacnejsia volba a satelit by sa nemusel riesit.

"volné české programy"

Pravdepodobne myslite programy ako CT, Nova, Prima a pod. Ak by som to bral doslovne ("volné české programy" su nekodovane FTA programy), stacili by 2 FTA prijimace, jeden lacny a druhy dvoj-tunerovy, ale CT24, Ocko a ine FTA programy asi stacit nebudu.

"neplatit již žádné poplatky"

Potom jedine Skylink, resp. CS Link. Jeden bezny prijimac, jeden dvojtunerovy, karta pre kazdy prijimac (myslim ze pre dvojtunerovy by stacila jedna).

Druha alternativa, ktora tu bola spomenuta je rovnaka platforma, prijimace "linuxove" so zdielanim, je to polo-legalne riesenie, prijimace by boli drahsie ale stacila by jedna karta.

"určitě nechceme nic drahého"
To je relativne, neviem co povazujete za drahe, ale co sa tyka satelitu, s dodrzanim ostatnych poziadaviek je Skylink/CS Link jedina moznost.

Su teda 2 moznosti, bud vyssie pociatocne naklady a ziadne poplatky, alebo minimalne/ziadne pociatocne naklady a mesacne poplatky.

Este by som chcel upozornit na to ze teraz je velmi polularny MPEG4, takze sa moze stat ze ked si kupite drahe prijimace, satelitne programy mozu prejst na DVB-S MPEG4 alebo na DVB-S2 (ten nie je len na HD programy). To sa urcite raz stane, otazkou je ci o 5 rokov, alebo 5 mesiacov... Samozrejme, potom by sa museli vsetky prijimace vymenit!

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny