Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Tiskárna Star LC-1521

Mám problém s opravou, lépe řečeno lokalizací závady u této tiskárny. Znám spíše Epsony a k této (těmto - jsou 2) jsem se dostal "omylem" přes manželku, protože se prý doma "po zásahu lékařů" zbytečně flákám :-p.
První tiskárna, "pokud se rozjede", tak tiskne normálně, ale po krátkém čase skončí "zaseknutím" tiskového vozíku v třetině dráhy a rozpískáním tiskárny .... reakce na tlačítka žádné --> pomůže pouze vypnutí z elektřiny :-/. Usuzuji na vadu v elektronice a tím i obtížné opravě v "domácích" podmínkách.
Druhá tiskárna tímto "zasekávacím" neduhem netrpí, .... netiskne, respektive i při největším přiblížení tiskové hlavy k válci není na papíru téměř nic, jen takový stínový náznak tisku. Samozřejmě jsem usuzoval na vadnou tiskovou hlavu, takže jsem ji přehodil z té první tiskárny, ale výsledek stejný. Jakoby se ty jehličky málo vysouvaly. Pokud nechám zapojenou hlavu mimo vozík a pustím tisk, tak na bříšku prstu cítím jak těch 9 jehel kmitá ... ale nepoznám, jestli je ten zdvih dostatečný.
Moje otázka ... může být něco po... v elektronice tiskárny tak, že to sice jehličkami hýbe, ale třeba jen s polovičním zdvihem? :-/
Nevíte někdo, jestli se dá nějak odstranit to zasekávání první tiskárny ? Ono se to sekne i s jakousi "ránou", ale s tím vozíkem jde potom normálně rukou pohybovat.
Veškeré nápady a náměty vítám.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny