Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Současná móda vadných zdrojů na poradna.net

Je pěkný, když někomu něco blbne tak v odpovědích hodně lidí ptá na to, jakej má dotyčnej zdroj a případně rovnou radíte jeho výměnu za něco pořádného a značkového.

V praxi /14let/ se setkávám doslova s nejhrůznějšími zdroji a závady přesto bývají pestré...Kolikrát si už říkám je to touhle profláklou blafací modrou sračkou 300w a ono není.

Takže závady počítače nezpůsobuje vždy neznačkový, poddimenzovaný nebo starý zdroj.

Vemte to v odpovědích v potaz a nebuďte si tak jistí tím, že je to zdrojem. Děkuji za pochopení.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
S tymto suhlasim.
jano47 04.11.2009 22:44
jano47
Jen mala statistika, poskladal jsem okolo 50-60 pocitacu (nejakych 20 prekopaval) a pouze jednou ode…
Alekss 04.11.2009 23:15
Alekss
S vasou statistikou nedokazem sutazit, ale nepoznam kamarata, co ma desktop a za 5 rokov mu neodisie…
2laak 04.11.2009 23:24
2laak
Moje vlastni PC mi teda nikdy 5 let nevydrzelo, ja tak kazdy rok upgraduju a stare komponenty prodam…
Alekss 04.11.2009 23:37
Alekss
on je právě vtip v tom, že do kanclsestavy s malým odběrem postačí klidně i ten EC..
touchwood 05.11.2009 07:12
touchwood
Jisteze staci, spravne naddimenzovany i do herni sestavy, jen je otazka jak dlouho a jak spolehlive.…
Alekss 05.11.2009 08:21
Alekss
:-) právě typické 350W EC mi běhají dodnes v několika (už letitých) sestavách (a bez odmlouvání a p…
touchwood 06.11.2009 10:53
touchwood
Ale to je prave ono. EC (i kdyz shit) dokaze tahnout kancelarskou sestavu az do jejiho totalniho mor…
mif 06.11.2009 11:03
mif
Jo, přesně tohle jsem psal o kus výše :-) poslední
touchwood 06.11.2009 14:45
touchwood

Jen mala statistika, poskladal jsem okolo 50-60 pocitacu (nejakych 20 prekopaval) a pouze jednou odesel zdroj (muj jeden z prvnich - EC) zato asi 5x zakladni deska (sama VIA s AMD, kupodivu) a na vsech to byly nafouknute kondiky, jednou dokonce vybouchly. Jeden pocitac (poucen a proto cisty Intel) mi jede uz nekolik let (temer 24/7) totalne zapraseny s idle teplotou P4 CPU 75 stupnu! Funguje bez problemu a jen cekam, jak dlouho to jeste vydrzi (takove mucenicko). Ale rekl bych, ze nejcastejsi poruchou vsech komponentu v PC jsou prave elektrolyticke kondenzatory (klasicke, ty s pevnym dielektrikem by na tom mely byt lepe). Nicmene ani takovy solidni vyrobce jako Seasonic nema ve svych zdrojich vsechny elyty na 105 stupnu...

Moje vlastni PC mi teda nikdy 5 let nevydrzelo, ja tak kazdy rok upgraduju a stare komponenty prodam dal. Je mozne (nejspis i jiste), ze ty nejstarsi PC co jsem spachal uz to maji za sebou, protoze nejdriv jsem se nezdrahal pouzivat EC, ale po te afere, jak vyhorel kazdy druhy uz dusledne davam Fortrony... Ted mam v PC Seasonica uz asi treti rok a furt v poho (s lepsim ventasem na 500rpm) a ten menit rozhodne nebudu, pokud neshori :-) Asi polovina mnou poskladanych PC je v praci a jedou vicemene nepretrzite (24/7) a zatim zadny problem, nechci flame, ale vsechno jsou cistokrevne Intely (po drivejsich zkusenostech...)

Jisteze staci, spravne naddimenzovany i do herni sestavy, jen je otazka jak dlouho a jak spolehlive. Staci se podivat na vnitrni usporadani, velikost chladicu a kvalitu soucastek, levni vyrobci si z toho hlavu nedelaji (teda delaji, ale v ramci nejnizzsi ceny jde vsechno stranou) a takove zdroje (i zakladni desky) pak po roce odejdou...

Ale to je prave ono. EC (i kdyz shit) dokaze tahnout kancelarskou sestavu az do jejiho totalniho moralniho upadku. Nechtej ale po nem, aby krmil herni sestavu - pri vyssich odberech tyto skvosty hnijou rychlosti vpravde relativistickou. Budiz mu k dobru, ze pri svem odkraceni ke svym predkum nevezme s sebou pulku pajslu (jako jine levne hruzy, napr. LC Power). Ja vlastne proti EC ani tak moc nemam, ale do vykonnejsiho stroje bych jej nestrcil.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru