Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Windows najednou nedokáže rozpoznat flash disk

Řeším velmi nepříjemný problém s mým USB flash diskem.
Nedávno jsem se rozhodl přenést větší objem dat najednou na tento flash disk: Kingston Data Traveler150.Začal jsem kopírovat celkem objemnou složku(8GB)s daty, která však obsahovala jen mnoho jednotlivých souborů o malé velikosti(20MB). Zhruba v půlce procesu se přenášení dat z HDD na flash disk zaseklo. Vyčkal jsem ještě čtvrt hodiny, jestli se něco nezmění, ale nic se nezměnilo. Prostě windows ukazoval kopírování souborů ale nic se nedělo a vypadalo to, že se přenáší jeden malý soubor velice dlouhou dobu.

Přenášení dat jsem tedy stornoval. Nic se však nedělo a ukazatel na nic nereagoval, jako by se nic nestalo. Zkoušel jsem ještě pro jistotu bezpečně odebrat HW(flash disku). Bohužel se ukázalo, že celá XPéčka nereagují. Poslední možnost ctrl+alt+delete také nepomohla. Navíc mi zmizeli ikony na ploše a celá lišta start.

Takže už zbyl jen restart počítače. Podržel jsem tlačítko pro zapnutí PC. Počítač jsem tedy znovu zapnul, ale čekalo na mě nemilé překvapení.
Windows už nedokáže rozpoznat flash disk. Píše mi to: nalezeno neznámé zařízení USB. Ve správci zařízení/řadiče sběrnice USB se píše: Toto hardwarové zařízení nelze použít, protože bylo připraveno pro bezpečné vyjmutí ale nedošlo k jeho vyjmutí z počítače. (Kód 47) Chcete-li potíže odstranit, odpojte zařízení od počítače a poté jej znovu zapojte.

Samozřejmě, že žádné rady od MS nepomohly.]:( Mám tu flešku teprve týden, ale už třikrát jsem na ní kopíroval bez problému. Nevypadá to, že by se zkratovala, alespoň tedy světýlko na jejím krytu po připojení stále svítí... Bohužel vím, že chyba je na 100% ve flešce, jelikož jsem ji zkoušel zapojit i do jiného počítače, kde před tím fungovala. Ostatní flešky fungují. Bohužel se stejným výsledkem. Wokna nedokázala flash disk rozpoznat. Zkoušel jsem i reinstalaci ovladaču a vše možné, ale nic nepomohlo. Už fak nevím co mám dělat. Dost mě to mrzí, stála mě dost peněz a už po týdnu je nejspíš odrovnaná...:-/

Za každou radu předem děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Samozřejmě by to ještě šlo ověřit nabootováním z nějakého live CD s linuxem, zda by se tam nějak nec… poslední
jbo 12.11.2009 09:29
jbo

Samozřejmě by to ještě šlo ověřit nabootováním z nějakého live CD s linuxem, zda by se tam nějak nechytla. Další pokus by mohl být s návratem Windows k nějakému bodu obnovení před havárií, ale když to nejde ani v jiném PC, tak to asi nepomůže.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru