Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Trillian Astra - facebook plugin

Zdravím místní osazenstvo,

včera při pročítání zdejších příspěvků jsem narazil na tenhle kecálek. Nedalo mi to a vyzkoušel jsem ho. Musím říct, že po designové stránce se mi opravdu líbí a také mě zaujala možnost kompatibility s chatem na facebooku.

Včera mi vše fungovalo bezchybně, ale dnes se mi nejde připojit právě na facebookový chat. Icq protokol funguje normálně. U trillianu mi ukazuje, že facebook je online, ale chat "nejde" přecvaknout na online. Ti co tenhle program používají mě snad pochopili. :-)

Chtěl bych se zeptat, zda je problém jen u mě, nebo i ostatní s tím mají problémy. Doufám, že nejsem jediný, kdo tenhle program používá a kdo ho používá v kombinaci s facebookem, který se tu neshledává s velkou oblibou.

Na forech trillianu jsem toho bohužel moc nevyčetl, takže bych se rád zeptal na vaše zkušenosti.

Předmět Autor Datum
Bohuzial ma teraz Trillian problem s Facebook chat-om, dlho to islo bezchybne, ale asi posledne 2 ty…
Dreamer 08.11.2009 22:38
Dreamer
Díky za vyčerpávající odpověd. Já sem taky už zkoušel dříve i starší verze trillianu, ale vždycky se…
snake2323 08.11.2009 23:51
snake2323
Dnes mi naskocila aktualizacia na novu verziu, 4.0 build 119, jedina zmena je udajne opraveny Facebo…
Dreamer 09.11.2009 21:46
Dreamer
Ja se trosku pridam k dotazu. Jestli nekdo pouzivate s Trillianem MSN nebo i ICQ, jak se zada o auto…
Radek 09.11.2009 22:00
Radek
Tak to bohužel neporadim. Sice ICQ tam mám, ale už asi nikdy nikoho přidávat nebudu, protože drtivá…
snake2323 09.11.2009 22:35
snake2323
Klikneš pravým na kontakt a dáš Re-request autorization.
Kurt 09.11.2009 22:39
Kurt
No jo, jenze ja to tam prave nikde nemam a u MSN je to jeste horsi. Psat muzu, ale vubec pak nevidim…
Radek 10.11.2009 07:54
Radek
Neviem preco to nefunguje, ak by nepomohlo to co radil Kurt, alebo to nebolo k dispozicii, este moze…
Dreamer 10.11.2009 01:55
Dreamer
To uz jsem zkousel asi 3x a nic. Jak u ICQ, tak u MSN. U ICQ se to pak u par lidi povedlo, ale u MSN…
Radek 10.11.2009 07:55
Radek
A prisla poziadavka tym na druhej strane? Si si isty ze su online? Este by som vyskusal odobrat kont…
Dreamer 10.11.2009 23:54
Dreamer
Na druhe strane nikomu nic neprislo. Ani nemohlo, kdyz jsem ja o nic takovy nezadal i kdy jsem chtel…
Radek 11.11.2009 07:35
Radek
Ked si pridas kontakt, o autorizaciu by mal poziadat automaticky, to potvrdzuje aj tvoja skusenost,…
Dreamer 12.11.2009 01:16
Dreamer
Kdyz pridam kontakt u ICQ, tak nevim, jestli pozada protistranu automaticky o autorizaci, nikde to n…
Radek 12.11.2009 10:37
Radek
Ja tu moznost o ktorej pisal Kurt mam len pri kontaktoch pri ktorych sa mi nezobrazuje status, mam t…
Dreamer 13.11.2009 00:20
Dreamer
Mne taky chodi zadosti o autorizaci, ale prece kdyz si pridavam kontakt ja, tak o autorizaci musim z…
Radek 13.11.2009 06:39
Radek
Tych 8 znakov plati len pre ICQ. Zasadna vec - o autorizaciu Trillian poziadat dokaze! - Ked si pr… poslední
Dreamer 14.11.2009 21:53
Dreamer
www.trillian.cz forum
Libunda 12.11.2009 13:22
Libunda
Tam uz jsem psal. Uz skoro tyden to tam mam a nikdo neodpovedel.
Radek 12.11.2009 14:18
Radek

Bohuzial ma teraz Trillian problem s Facebook chat-om, dlho to islo bezchybne, ale asi posledne 2 tyzdne je s tym problem. Neviem ci sa pokusaju znemoznit pristup k facebook chat inym programom, ale zaznamenal som uz aj problemy s pripojenim k chatu priamo na facebook strankach, dokonca to bolo vypnute a bol tam odkaze ze koli udrzbe alebo nieco podobne.

Existuje viac verzii Trillian, aj facebook chat, ale nove su pristupne len platiacim uzivatelom verzie Pro (zatial), ostatnym budu k dispozicii s oneskorenim.

Na fore som sa docital ze pripojenie k facebook chat je o stasti, tak vyskusaj sa prihlasovat, mozno sa ti to podari, viac som po tom zatial nepatral.

Mne konkretne fungoval facebook chat niekolko tyzdnov bez problemov, potom len niekedy, potom som mohol pisat len ja, spravy druhej strane prisli ale mne nie, teraz je to vypnute uplne. :-(

Inak Trillian pouzivam uz niekolko rokov a skusal som snad vsetky alternativy, raz som chvilu pouzival Digsby, prave koli facebooku, ale ten nemal Skype, takze ked vysiel novy Trillian ktory mal vsetko vratil som sa k nemu.

FYI - pre dalsie verzie pripravuje Trillian aj audio/video chat pre MSN, Skype, ICQ... - od novej verzie 4.x je video chat zadarmo, narozdiel od predchadzajucich, rovnako ako pluginy.

Edit: Par prispevkov z Trillian fora, snad netreba prekladat:

The next 4.1 build will fix the issue.

It's not Trillian Astra's fault, blame the actual Facebook site for messing around with their chat coding that did absolutely nothing any Facebook member would notice. Everytime Facebook edits their chat we need to update ours as well.

...Podla toho co som tam este nasiel robi Facebook caste zmeny a tym znemoznuje externym programom pristup - ci je to zamerne nie je iste. :-(

Díky za vyčerpávající odpověd. Já sem taky už zkoušel dříve i starší verze trillianu, ale vždycky sem se vratil je QIPu. Tedka sem našel, že pracuje i s FB a navíc má luxusní design. Mě se dneska nakonec chat zprovoznil a funguje celej den. Je pravda, že facebook zaznamenává v poslední době problémy nejen s chatem, takže doufejme, že se vše vyřeší k naší spokojenosti...

Ja se trosku pridam k dotazu. Jestli nekdo pouzivate s Trillianem MSN nebo i ICQ, jak se zada o autorizaci kontaktu? Nikde to tam nemuzu najit a na MSN vidim vsechny offline. Na Mirande to normalne jde, ale uz me nebavi porad nejaky to nastavovani, aby to aspon trosku nejak vypadalo a fungovalo.

No jo, jenze ja to tam prave nikde nemam a u MSN je to jeste horsi. Psat muzu, ale vubec pak nevidim, kdo je online a kdo offline. Mam vsechno offline. V Mirande si pri pridani kontaktu proste rovnou pozadam o autorizaci a v Trillianu kontakt proste pridam, ale nikde nevidim moznost zazadat o autorizaci a pak po pridani ji taky nikde nemam. Tak nevim, co mam za verzi nebo co s tim je, ale mam ji stazenou primo z oficialnich stranek a je to ta posledni.
Ja ICQ taky nepouzivam, ale shanel jsem grafika a to snad neexistuje clovek, kterej by mel neco jiny nez ICQ.

A prisla poziadavka tym na druhej strane? Si si isty ze su online? Este by som vyskusal odobrat kontakt na oboch stranach, na jednej potom opatovne pridat. Neviem o ziadnej takej chybe, aj ked som nikoho na MSN v novej verzii nepridaval.

Napadlo ma este nieco, Trillian ma funkciu ignorovat spravy, mozno aj poziadavky od ludi mimo kontaktov, takze si over ci ti na druhej strane nemaju taku funkciu vo svojom programe zapnutu.

Na druhe strane nikomu nic neprislo. Ani nemohlo, kdyz jsem ja o nic takovy nezadal i kdy jsem chtel, protoze to Trillian neumoznuje. Kdyz pridavas novy kontakt do MSN, tak nikde neni volba zazadat o autorizaci, alespon ja ji nikde nevidel.

Jo, jsem si jistej, ze jsou online, protoze jsme zkouseli vsechno mozny. Na jednoho na ICQ zabralo to, ze jsme se vzajemne z kontaktu smazali a pak znovu pridali, ale u MSN to nezabira. Nikdo z nas neni ani za zadnou proxy. Kdyz si me protistrana chce pridat, tak mne normalne zprava o autorizaci prijde, ale i kdyz ji potvrdim, tak se nikdy neprepne do stavu online. Mne ale jeste vadi to, ze nemam moznost ja zazadat o autorizaci. mam ten posledni Trillian, ktery se da stahnout.

Ked si pridas kontakt, o autorizaciu by mal poziadat automaticky, to potvrdzuje aj tvoja skusenost, ze ked ste sa odobrali navzajom, islo to. Ja som na MSN nikdy nepouzival nic ine okrem Trillian-u a mam niekolko kontaktov, pri ktorych sa mi status zobrazuje bezchyne, rovnako na druhej strane, takze bud je to chyba novej verzie, alebo vazne neviem, niekde na druhej strane. Este ma napada vymazat MSN ucet a znovu ho vytvorit, toto pomohlo niekomu pri facebooku, kontakty by sa nemali zmazat, ale zalohoval by som si ich predtym napriek tomu.

Aku verziu Trillian mas presne? Stiahnut sa da legalne 4.0 build 119, dalej existuje Beta 4.1.0.15, ta je len pre Pro uzivatelov, mozno je dostupna aj nelegalne.

Kdyz pridam kontakt u ICQ, tak nevim, jestli pozada protistranu automaticky o autorizaci, nikde to nevidim. Mne od protistrany zadost o autorizaci prisla, ale to jen proto, ze on pouziva original ICQ a u MSN pouziva neco, kde muze zazadat. Ja jsem nikdy nikde zazadat o autorizaci nemohl at uz v ICQ nebo MSN. Proste to tam neni nebo to neumim najit, ale urcite tam nemam to, o cem psal Kurt. U ICQ jsem to zprovoznil, ale to je mne jedno, to skoro vubec nepouzivam. Vadi mne to u MSN a tam proste zadost o autorizaci nikde neni. Jak jsem psal, v MIradne pri hledani kontaktu a jeho pridani je okamzite moznost "Zazadat o autorizaci", tady neni nic. Celkem me to prekvapuje u programu, kterej byva srovnavan s Mirandou. Zatim co tak akorat zjistuju to ma jen lepsi vzhled v zakladu a s Mirandou se nemuze absolutne rovnat, protoze podle myho je autorizace kontaktu zcela zakladni vec.
MSN kontakty jsem mazal asi 5x, vypinal ho v pluginech, restartoval, znovu zapinal a porad to tam proste neni a vsechny vidim offline.
Mam 4.0.119, nemam Pro verzi.

Ja tu moznost o ktorej pisal Kurt mam len pri kontaktoch pri ktorych sa mi nezobrazuje status, mam taky len jeden, ICQ system, ten sa neodporuca mazat, pri MSN nemam nikoho takeho. Inak vlastne tato moznost nema opodstatnenie, preto tam nie je. Preto odporucam vymazat sa navzajom, na oboch stranach. Mne to islo skoro vzdy, parkrat bol problem pri ludoch ktori museli preinstalovat OS, ale napravilo sa to hned.

Trillian nie je IMHO na vine, mne aj v novej verzii 4.x prisli ziadosti o autorizaciu, tiez som si pridaval kontakty ja a nikto nema problem s mojim statusom.

Neviem kto porovnava Trillian s Mirandou, ale suhlasim ze sa nedaju porovnat, Miranda je pre ludi ktori maju vela casu a nervov, ani jednym uz nemienim plytvat pre nejaku skladacku, ktora nema vsetky diely a mnohe sa spolu nedaju zlozit. Trillian v zaklade ma vsetko co potrebujem, Miranda aj po dlhych hodinach hladania, stahovania, instalovania nema ani polovicu! Je to samozrejme len moj nazor, vedel by som napisat viac, ale nechcem rozputavat flame a ako som povedal, koli tomu programu nemienim plytvat ani casom ani nervami.

Prave ma nieco napadlo - ked VSETKYCH vidis online, si urcite online? Trillian mal taky 'problem', ze sa zobrazoval online na chvilu a potom offline, aj ked bol offline a pokusal sa pripojit. zisti si ci si skutocne online a vazne si zalohuj ucet, je to jednoduche, nepotrebujes ziadne externe programy a potom si zmaz MNS ucet a pridaj si ho znovu, vsetko si este skontroluj, pri ICQ je problem ze sa pouziva len tusim prvych8 znakov, takze ked mas viac, zoberie ti to pri registracii, ale potom pri prihlasovani uz nie, musis zadat len prvych 8, neviem ako je to pri MSN, vyskusaj pripadne este starsiu verziu Trillian alebo iny program, ci ti to tam ide a skontroluj si nastavenia, porovnaj.

Mne taky chodi zadosti o autorizaci, ale prece kdyz si pridavam kontakt ja, tak o autorizaci musim zadat ja a tahle moznost tam proste neni a podle myho je to dost zasadni funkce. Protoze pokud si nekoho chces pridat a nemuzes pozadat o autorizaci, tak je to trosku divny a musis mu pak psat pres ICQ nebo Skype nebo cokoli jiny a otravovat s tim, at ti on posle zadost o autorizaci. Rekneme, ze se to da pochopit tady, pokud pises kamosovi, ale ja mam celkem dost zahranicnich a da se rict pracovnich kontaktu a to vypadas jak idiot, kdyz chces ty neco od nich a musis je jeste prosit, aby ti posilali zadost o autorizaci oni.

To porovnava spousta lidi i ja jsem t udelal, ale nejde mne oporovnani jako takove v celku. proste jsem si srovnal pouze zakladni veci, ke ktere tyto programy jsou a Trillian proste neumi pozadat o autorizaci, coz mne prijde dost blby a je to celkem jako zakladni vec. Ja nepotrebuju mit v programu ke komunikaci prevody kurzu, pocasi, TV programy a miion dalsich nesmyslu. JInak souhlasim s tim, ze me taky nebavi prave porad neco v Mirande davat dohromady a proto jsem pred par dny zkusil Trillian. Prvni vec, kterou podle myho tyto programy maji umet je komunikace a jak chces komunikovat s Trillianem, kdyz ti ani neumi autorizovat kontakt, respektive o autorizaci zazadat.

Smazani nepomuze, zkousel jsem to vcera jeste nekolikrat, ale vcera jsme zkusili s jednim kontaktem z USA se znovu pridat a vidim ho online, ale pouze v pripade, kdy pozadal o autorizaci on a ja ho pak nasledne odsouhlasim. Jinak je proste kazdy konktakt, ktereho jsem pridal ja offline.

Ze zacatku jsem byl online, ale pak jsem si vsiml, ze celkove jsem nepritomny nebo neviditelny, hned v tom prvnim okne kdyz si vybiras ucet pro prihlaseni je volba jak to zmenit. Takze jsem to tam zmenil na online a stejne je vysledek porad stejny. Prave tuhle vlastnost jsem nekde vycetl na foru, ale me to nepomohlo. Kazdopadne jediny vysledek vseho zkouseni je to, ze abych ja kontakt videl online, musi si o autorizaci zazadat on a pak je vse ok.
S temi 8 znaky to myslis jak? Jestli to plati jen pro ICQ, tak to ani nevysvetluj, to skoro nepouzivam.

Tych 8 znakov plati len pre ICQ.

Zasadna vec - o autorizaciu Trillian poziadat dokaze!

- Ked si pridavas novy kontakt (MSN), napises meno/mail a podtym je "reason" - teda dovod preco si ho pridal a chces autorizovat, takze sa to deje hned ako kliknes na "Add" - automaticky.

- Ked uz kontakt pridany je, mozes znovu poziadat o autorizaciu, to pravdepodobne nefunguje pri MSN, len pri ICQ.

- Ked zmazes kontakt a znovu ho pridas, zobrazi sa rovnake okno ako v prvom pripade, takze vtedy Trillian ziada o autorizaciu opat.

Z nejakeho dovodu ti to nefunguje, mozno firewall, neviem, skontroluj si ho, aj nastavenia uctov v Trillian-e.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru