Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno LG KU990 Viewty vs. Samsung S5230

Dobrý den. Budu kupovat nový mobil, v cenové kategorii 4000. Hlavně se rozhoduji mezi LG KU990 Viewty a Samsungem S5230. Poraďte prosím, který byste zvolili vy, a nebo doporučte nějaký jiný mob. telefon do 4000. Děkuji.

Předmět Autor Datum
Já jsem se rozhodoval přesně mezi těmato dvěma telefony a vyhrál právě LG. Hlavní důvod, proč jsem z…
Prasak 26.11.2009 17:43
Prasak
Děkuji za recenzi. Já jsem byl také pro LG. Když jsem na youtube viděl, jak se do Samsungu nahrávají…
Fugi29 26.11.2009 20:42
Fugi29
Ano, cena je vcelku luxusní, i když je to jen "hloupý" telefon, tedy bez operačního systému (na symb…
Prasak 26.11.2009 21:18
Prasak
V balení není kabel? Dík za upozornění. Americká videa na téma unboxing: všude bylo v balení cd se s…
Fugi29 26.11.2009 21:25
Fugi29
U nás dostaneš bohužel jen nabíječku. Nějak tu cenu musí stlačit dolů, že. Ale trošku to zamrzí, zvl…
Prasak 26.11.2009 23:43
Prasak
Jaká se vlastně do telefonu dává pamětovka. Micro SD nebo Micro SDHC?
Fugi29 27.11.2009 07:39
Fugi29
Ještě bych se zeptal, jak je na tom s rychlostí?
Fugi29 26.11.2009 21:36
Fugi29
Jakou rychlost myslíš? Zřejmě odezvu, co? Řekl bych, že tak průměrně. Osobně bych za ideál považoval…
Prasak 26.11.2009 21:53
Prasak
Ano, přesně to jsem měl na mysli. :-)
Fugi29 26.11.2009 22:01
Fugi29
Presne ten frikulinskej Samsung (jestli se teda bavite o S5230 Star) jsem vcera koupil jako darek k…
Radek 27.11.2009 09:30
Radek
Tak jsem si dnes přinesl domů LGčko. Dobrej mobil. Dík Prasakovi za přiblížení tohoto modelu.
Fugi29 23.12.2009 21:28
Fugi29
NZ, taky su spokojenej :-) Vcelku oceňuju ten foťák na tom telefonu, i ten pidiblesk je užitečnej. T…
Prasak 23.12.2009 21:36
Prasak
Nemám.. Ani stylus. V balení byla jenom nabíječka.
Fugi29 23.12.2009 22:12
Fugi29
Já jen jestli sis koupil zároveň i kabel.
Prasak 24.12.2009 00:24
Prasak
Nekoupil, k tomu se dostanu po vánocích... Je otravné pořád vyndávat paměťovku.
Fugi29 24.12.2009 12:35
Fugi29
Jo, to rozhodně je. Snad se k tomu taky dostanu :-)
Prasak 24.12.2009 12:37
Prasak
A já už ho mám :-)
Fugi29 25.12.2009 18:48
Fugi29
Super, máš tedy úkol zjistit pár věcí. Hlavně mě zajímá, jestli se dá přes kabel přistupovat na pamě…
Prasak 25.12.2009 20:17
Prasak
Samotný kabel jsem koupil při Vánoční procházce Prahou v Kotvě, obchod aligator za 290Kč. Kabel jsem…
Fugi29 25.12.2009 21:12
Fugi29
Dej prosím vědět, co zjistíš. Ale stejně si ho koupím :-)
Prasak 25.12.2009 21:15
Prasak
Ok, napíšu, až budu společné s kabelem doma :-D
Fugi29 25.12.2009 21:16
Fugi29
na samsungu star je tlacitkem na falesnej hovor mysleno horni volume tlacitko to se musi podrzet ja… poslední
webkemr 27.05.2010 22:11
webkemr

Já jsem se rozhodoval přesně mezi těmato dvěma telefony a vyhrál právě LG.
Hlavní důvod, proč jsem zavrhnul Samsung, tak byl ten, že do toho Samsungu nelze nahrát běžným způsobem Java aplikace, tedy po kabelu, BT nebo přes paměťovou kartu, akceptuje to jen Javu staženou z netu (přes mobil), nebo se to dá obejít poměrně dost krkolomným způsobem (na netu existuje návod, googli slova "S5230 Java").

Takže jsem si koupil LG. Zatím jsem s ním spokojen, co o něm vím popíšu zde, předně tě upozorním na nedostatky, ale naopak neznám problémy toho Samsungu.
Tak tedy KU990:
- nemá jack konektor na sluchátka, dá se koupit redukce za pár korun
- paměťová karta je přístupná po vyndání baterky
- kolečko okolo čočky foťáku má na sobě malej výstupek, pro lepší manipulaci, ale může to trochu zachytávat v kapse. Kolečko slouží k posouvání textu, nebo k volitelnýmu ručnímu zaostřování.
- baterka vydrží poměrně dlouho, docela dost telefon trápím skrze internet (kvůli internetu do mobilu jsem chtěl dotykovej displej), až druhej den mi teprve začne klesat ukazatel baterky o jednu čárku. Při menším využívání baterka pár dní vydrží.
- hudební přehrávač nemá ekvalizér (tedy není to telefon vhodný pro ty, kteří to chtějí hlavně na hudbu)
- je trošku tlustší, ale díky tomu nevypadá jak lacinej mobil (Samsungy jsou takový tenký a kulatý, vypadají jak opotřebovaný mýdlo)
- foťák to má 5MPx, malej blesk, kterej se docela hodí, foťák má dost nastavení.
- umí točit videa v rozlišení 640x480, což je slušnej bonus
- zamykání to má z boku na tlačítko, díky čemuž se dá rychle zamknout a odemknout
- celkově jsem s telefonem spokojen, na to, že jsem se rozhodoval naslepo bez předchozího osahání, koupě nelituji. Na internet je dotykovej displej super, jde to docela dobře i bez stylusu, jen prsty.
- co oceňuji, tak je dostatek vniřní paměti. Když jsem provozoval Operu Mini na Nokii E50, tak se po čase zahltila paměť telefonu a musel jsem jednou za čas Operu Mini vypnout a zase nahodit. Na KU990 mám Operu Mini neustále spuštěnou na pozadí i několik dní a telefon s tím nemá problém.

Kdybys chtěl ještě něco vědět, napiš.

A ještě jedna věc, která mě odradila od Samsungu - na netu si hodně lidí stěžovalo na funkci "falešnýho hovoru". Na boku toho telefonu by mělo být tlačítko, který po stisknutí začne přehrávat vyzvánění, dá se pak jakoby přijmout hovor, který si do telefonu předem namluvíte. Vhodný na únik ze špatnýho rande, nebo z nudné porady. Ale často se lidem prý stává, že se jim to omylem zmáčkne v kapse a často to tak otravuje. Spolu s tou zpackanou Javou mě Samsung odradil. Každý mobil má svoje mouchy, ale na toho Samsunga jsem četl víc negativů, než na LG. Naopak, LG hodně lidí chválilo, přes těch několik drobných nedostatků.

Děkuji za recenzi. Já jsem byl také pro LG. Když jsem na youtube viděl, jak se do Samsungu nahrávají JAVA aplikace... Také jsem si u LG všiml, že pam. karta je pod baterkou. Zřejmě by se po několikerém otevření a zavření krytu, kryt vyviklal. Proto nahrávat data budu přes kabel(přes čtečku jen zřídka). Také mě k tomuto telefonu přilákal 5MPX fotoaparát a možnost přehráváni DivX videa, což je pro mě bomba (do teď jsem používal VGA na N6600). Jediné, co mě překvapilo, že LG nedala do Viewty GPS navigaci. Ovšem, telefon by byl určitě dražší a za cenu 3900KČ na alze, se mi zdá telefon dokonalý. Ještě k té ceně, když srovnávám KU990 Viewty se stejně vybaveným mobilním telefonem například od Nokie, cena u Nokie je paradoxně větší.

Ano, cena je vcelku luxusní, i když je to jen "hloupý" telefon, tedy bez operačního systému (na symbian se dalo nahrát spousta aplikací, který se tvrářily jako originální součásti systému, je to vůči Javě opravdu rozdíl), tak to ho telefon umí dost. DivX jsem však ještě nezkoušel, neměl jsem důvod.
Zadní kryt je kovový, což je příjemný bonus, je to pevnější, než plast, který by musel být tlustší.
Další věc - kabel k PC není součástí balení, jen nabíječka. V tomto jsem byl rozmlsanej z Nokie, která dodává trochu víc příslušenství. Pokud budeš tedy telefon kupovat/objednávat, přihoď si k tomu rovnou i kabel, pokud to půjde.
A ještě něco - na svou velikost je telefon vcelku lehoučkej.

Jakou rychlost myslíš? Zřejmě odezvu, co? Řekl bych, že tak průměrně. Osobně bych za ideál považoval odezvu na kliknutí v řádu milisekund :-) Do menu to leze celkem rychle, do SMS zpráv je odezva asi vteřinu (ale jen do těch SMS), naopak přepínání mezi běžícími aplikacemi (Opera Mini na pozadí) je velmi rychlý, do telefonního seznamu je to taky rychlý.

Presne ten frikulinskej Samsung (jestli se teda bavite o S5230 Star) jsem vcera koupil jako darek k Vanocum a jen zbezne jsem se na nej podival a vyzkousel dotykovy displej, protoze jsem na to byl zvedavej. Ovsem zadny tlacitko falesnyho hovoru tam neni. Na boku je pouze tlacitko, kterym muzes zamknout/odemknout klavesnici a tim samym tlacitkem muzes v prubehu hovoru vybirat z dalsich voleb. Mimochodem ted jsem si na to zkusil i zavolat a ani pri mackani a drzeni toho tlacitka se nic nedeje. Bud mluvime kazdy o jinem telefonu nebo je to opet internetovy kec anebo se musi tlacitko premapovat (jestli to teda jde, to uz zkouset nebudu).
Takze zaver - bud tam zadny takovy tlacitko neni anebo pokud se da to, o kterym mluvim ja nejak preprogramovat, tak je pouze blbost tech lidi, ze si tam daji nejakou divnou funkci s falesnym hovorem. Za dalsi to tlacitko funguje tak, ze je musis stlacit a nejakou dobu drzet, takze je skoro vylouceny, ze si je nekdo omylem nejak v kapse zprovozni. Kazdopadne v tovarnim nastaveni neni mozne nijak spustit falesny hovor. Pokud to tam nekde v telefonu je, tak se to musi nastavit.
Prustup do telefonu v podstate kamkoli i do sms, jak jsem ted kontroloval je dost rychlej, zadny cekani. Displej je citlivej a dobre se pisou i sms, ale nevim jak jsou na tom jiny telefony, protoze dotykovy kraviny nepotrebuju. Jen se nejak divne presouva menu, ale to bude tim, ze neumim spravne soupat prstem pres displej. Chce to asi cvik.

NZ, taky su spokojenej :-) Vcelku oceňuju ten foťák na tom telefonu, i ten pidiblesk je užitečnej. Telefon mám po ruce furt a tak fotím kdejakou kravinu.
Máš k němu kabel? Já ještě ne, furt jsem se nedostal k tomu, abych si zašel do obchodu.

Super, máš tedy úkol zjistit pár věcí. Hlavně mě zajímá, jestli se dá přes kabel přistupovat na paměťovou kartu, do interní paměti telefonu, jestli je k tomu nějakej zálohovací SW a co se s tím dá ještě dělat.
V nastavení telefonu je někde položka, která určuje, jestli se telefon bude chovat jako mass storage, nebo jako modem, kdybys náhodou o tom ještě nevěděl.
A co jsem zjistil, tak by se měl dát koupit i konektor s TV-outem, na propojení s televizí, to může být zajímavá fičurka, pouštět nahraná videa rovnou na televizi, nebo snadná prezentace fotek na návštěvě.
A ještě otázečka - kolik stál kabel?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru