Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Case s infra nebo infra ovladani pro SetTopBox

Zdravim vsichni.
Kdyz jsem si vytvoril takove dokonale reseni televize, rad bych k nemu idealni hardware.
Idealni podminky: male, vykonne (nejlepe s hardwarovymi dekodery videa), nehlucne (zadne rotacni casti), LAN konektivita, vystup hdmi (k televizi) nebo DVI+zvuk (k monituru s repracky) a dalkove ovladani, kterym by masina sla i zapnout.

Existuji skrine (ovsem nesplnujici pozadavek levne ani male) urcene pro HTPC s integrovanym dalkovym ovladanim. To je vsak reseno interni PCI kartou a nema podporu v linuxu.

Existuje take spousta modulu dalkoveh ovladani (do USB, do Serioveho portu), ale z tech nelze ziskat zapnuti pocitace.

Nejschudnejsi mi zatim prijdou kompletni pocitace zalozene na Nvidia ION s intelem Atom (neco na tenhle zpusob), vymenit disk za malou flesku a dopnit o nejak DIY (do it yourself) reseni dalkoveho ovladani.

Nemel by nekdo tip, jak to udelat bez pajeni?

JR

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mno, zalezi na tom, kolik za to chces dat. Existuji infraky (i cele "kejzy" s infraky), ktere se zap…
mif 28.11.2009 11:14
mif
Opet, software a vybava viz clanek (ceka na zobrazeni). Tohle je jen frontend, nahravaci kapacita je…
JR_Ewing 28.11.2009 12:12
JR_Ewing
Omlouvam se za svuj nazor.
mif 28.11.2009 12:19
mif
Ja se spis omlouvam za reakci :-( Nemela vyznit tak agresivne. nový
JR_Ewing 28.11.2009 12:25
JR_Ewing
To nic :beer: poslední
mif 28.11.2009 13:05
mif

Mno, zalezi na tom, kolik za to chces dat. Existuji infraky (i cele "kejzy" s infraky), ktere se zapoji na interni USB, pricemz zapinani PC je reseno redukci (prubezkou) mezi PSU a deskou. Do samohrajek velice uspesne montuju zarizeni IMON od Eurocase (nesmejte se - tenhle HW/SW je narozdil od zdroju jmenovane firmy prekvapive funkcni a blbovzdorny :-)), cena je ale (i na muj vkus) dost prehnana.

SSD disk je do HTPC idealni vec, ceny ovsem nejsou zdaleka lidove. Dobre je strcit tam standardni HDD s nizkym RPM a green funkceni, cele to pak podporit silencery. Nesetri na kapacite! Do samohrajky (ktera ma plnit i funkci digitalniho recorderu) pod pultero nejdi.

Zapomen na Atombordel, ac by byl podporen jakoukoliv technologii (vyborny ION). Tento CPU je vsech shitu veliky vladce a velmi brzy bys jeho nakup olitoval. Vol nizkoprikonova dvoujadra (na tyto aplikace je jedno, jestli AMD ci Intel - ber to, co je tvemu myokardu blizsi) z "dvojkove" rady (X2 II, C2D 7xxx). Ver mi - ono to HTPC je vlastne normalni pecko, a casem zjistis, ze se na tom daji delat i jine veci, nez jen cucet na filmy. Pak budes Atoma proklinat smutnym hlasem.

Opet, software a vybava viz clanek (ceka na zobrazeni). Tohle je jen frontend, nahravaci kapacita je na serveru. Atom je idelani, maly prikona a diky IONu vestaveny dekoder videa.

Hledam opravdu jen SetTopBox, jakokoli jine vlastnosti do obyvaku nehodlam tahat. Velky skrine s obrovskymi disky do obyvaciho pokoje opravdu nepatri.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru