Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lze obnovit data ze zformátovaného disku?

Ať je to pohromadě:

Nejbezpečnější z hlediska obnovy dat je koupit box 2,5 sata - usb např:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=4419 8 (nebo jakákoliv jiná)
disk v boxu připojit přes usb ke stolnímu počítači a pomocí programu např. R-Studio /komerční/ zkusit obnovit data. Pokud na ten disk nezáhneš nějakou hloupou instalací tak si myslím je dost velká šance že vše obnovíš.

Pokud má stolní pc sata je vyhráno stačí dva kabely. Vycházím z toho že ntb má sata disk což se vzhledem k osazení zdá jako téměř jisté. Vyjmutí hdd z notebooku - zptravidla dva šroubky, prohlédni zadní stranu. Disk z notebooku pasuje konektorama ke stolnímu pc, stačí si jen nějaký sehnat nebo tím někoo spolehlivého pověřit. Obnova je rychlejší než přes redukci.

Pokud chceš riskovat tak můžeš použít instalační cd XP a pokusit se přes recovery konsoli o opravu disku pomocí chkdsk c: /R (nejsem si jistej přeínačem).Možná instalačka od xp nepůjde protože tam máš sedmičku. I z instačky Vist se dá vyvolat obnovovací konzole a použít příkaz na obnovu dat. Windows 7 se dá stáhnout trial verze z microsoft com. Je možné že instalátor sám nabídne kontrolu oddílu, těžko říct v jakém je to stavu.
Záleží v jaký fázi se to pokurvilo, pokud už byl oddíl zmenšenej nebo se přepisovali údaje v MFT tak chkdsk to jenom více pokurví.Nedoporučuji
Běžně používám chkdsk pokud nevidím obsah disku, pokud ale vím že se oddíl zmenšoval nebo zvětšoval tak ho nezkouším nikdy ale sáhnu po sw na obnovu dat.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny