Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Naprogramovanie Wake on allarm v CMOS

Chcem si urobiť program, ktorý zapne počítač v určitú dobu. Je na to určené miesto v CMOS. Jedná sa o wake up funkciu podmienenú "budíkom" v CMOS. Chcel by som vedieť, či pri zápise do CMOS nebude Windows "papuľovať" a či všetko prebehne hladko. Proste, či sa mi počítač zobudí. MIesto, kam mám v CMOS zapisovať poznám. Nie som si akurát istý, že či aj tieto hodnoty podliehajú kontrolnému súčtu. Ak áno, poznáte niekto algoritmus na výpočet nového kontrolného súčtu? BIOS mi wake up on allarm podporuje, teda aspoň myslím. Ale teraz je podstatné to, či to nezastaví (ten zápis do CMOS) Windows, prípadne antivírus.

Používam: NOD32, MS Antispyware, Spybot - obidva posledne menované si vedia zapamätať stav, takže v nich problém nevidím, ak mi to umožnia. Pretože je možné, že to zastavia a nedovolia mi ani možnosť výberu.

Takže dá sa niečo také urobiť alebo na to môžem rovno zabudnúť. Nemám čas teraz písať dôvod písania toho programu, takže prosím priame odpovede. Okrem toho idem teraz na nočnú, takže najbližšie odpovede môžem nahádzať až ráno. Poprosím o odpovede aj tých, čo niečo podobné skúšali. A hlavne nezabudnite na to, či je nutný aj kontrolný súčet prepočítať alebo nie.

Ďakujem.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak asi by bylo jednodušší to dodělat externě: spínat relé - přes digitální budík a tím simulovat zm…
MM_tank 27.02.2006 22:32
MM_tank
Nebo vycvičit psa / křečka aby to zapli...
Máslo 27.02.2006 22:35
Máslo
Ja jsem svého času měl k tomuto účelu vycvičenou přítelkyni :-D Nyní už musím používat běžné, techni… poslední
KoKoT 01.03.2006 09:53
KoKoT

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru