Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Taktovani A-XP(po nejake dobe PC spadne)

Tak si v tych WIn vypni restart pri zavaznej chybe (ovl.panely-system-startovanie), a uvidis BSOD a tam si precitas preco to restartuje.
Vseobecne uz nieco (RAM, CPU, videokarta, apod) taku frekvenciu nezvlada, takze bud ten pretakt zniz, alebo mozes skusit dvihnut napatie CPU a RAM o 0.1V v BIOSe alebo vid navod k doske (niektore socket A dosky mali na to jumper alebo switche).

Vseobecne si skontroluj napr everest home ze jake mas skutocne frekvencie FSB a RAM a prip. zbernic atd, ptz zvysovanim FSB sa zvysuje vsetko ostatne tak musis v BIOSe nastavit napr. RAM frekvenciu o 33 menej ako tam v skutocnosti bude, apod.
Over si ze si nepretaktoval PCI a AGP/PCIe zbernice (bud je na to nastavenie v BIOSe alebo ma doska PCI lock alebo je doska nahovno ked nema. Skusit znizit v BIOSe PCI(e) freq, resp. skontrolovat ze je PCI lock enabled. Ak by problem robila grafika tak mozes skusit AGP prepnut na 4x ak tam mas nahodou AGP grafiku.

P.S. Pri pretakte je dobre PC otestujovat aspon programom prime95 (torture test), a test RAM pomocou CD z goldmemory.cz (vypalit .iso, z obrazu). Pocas torture testu sledovat teploty (napr. speedfan atd)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny