Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem XP vs. Linux (problém s instalací XP)

Zdravím všechny,
mám takový problém. Když jsem měl win Vista, tak jsem si z jistého důvodu nainstaloval radši linux, kokrétně Ubuntu. Při instalaci jsem zvolil vymazat a použít celý disk. Teď bych si chtěl nainstalovat win XP (samozřejmě originál) ale při instalaci mě to po kontrole fat32 souborů (nebo tak nějak) vyhodí a nejde mi to nainstalovat. Problém zřejmně bude v rozdělení disku. Nyní mám jen jeden oddíl pro linux (ext4) a odkládací prostor. Jak bych si měl správně rozdělit disk tak, aby mi šlo XP nainstalovat? Vím akorát že win používá oddíly typu ntfs. Díky všem za radu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
No takže je to vyřešeno. Nastavil jsem SATA operation na IDE místo AHCI(jiné tam nebylo) XP se nains…
whysper 21.12.2009 17:43
whysper
Ahoj, nech si rozdělit disk automaticky, popřípadě můžeš ještě vyčlenit extra oddíl pro data. Window…
JirkaFM 21.12.2009 18:14
JirkaFM
Díky. Pro ostatní se stejným problémem: Nástroj se jmenuje "Vytvořit a formátovat oddíly na pevném d… poslední
whysper 21.12.2009 18:41
whysper

No takže je to vyřešeno. Nastavil jsem SATA operation na IDE místo AHCI(jiné tam nebylo) XP se nainstalovalo ale bohužel nejel zvuk ani net (nebyly ovladače). Ale to se také vyřešilo. Kamoš si čirou náhodou koupil Win 7 64bit verzi ale bohužel pro něho (a bohudík pro mně) mu to nejelo (procesor nepodporoval) tak jsem s ním směnil 7 za XP a ještě jsem mu něco doplatil. Takže teď mám Win 7 a jsem nadšený. Měl jste pravdu Karle. Jenže teď mám druhý problém. No nedá se tomu říkat problém ale chci se zeptat jak rozdělit v Sevenech disk. Případně jestli je nějaký program. Díky všem.

Ahoj, nech si rozdělit disk automaticky, popřípadě můžeš ještě vyčlenit extra oddíl pro data. Windows 7 defaultně vytváří dvě partice - jakousi "pracovní" a potom systémovou, na kterou se instalují samotná windows.

Nevím jak ten interface při instalaci vypadá, ale hledej volby jako "vytvořit nový oddíl" a ten následně zformátuj( respektive oba dva, které instalátor vytvoří).

Ahoj

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru