Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Síťová tiskárna na PC s XP, jak k ní připojit PC s Windows 7?

Oživeno 2.

Zprovozňuji manželčin nový PC (Win7Pro 64 + XP mode). Tiskárna HPLJ P3015 je připojena k mému PC (XP32), sdílena. Zprovoznit ji v XP mode je pohodička, přidat tiskárnu (síťovou), vybrat ze seznamu, instalují se ovladače, hotovo.

Ale s samotném W7 je to horor. Využil jsem předchozích zkušeností s noťasem dcery (viz výše) i mifova threadu http://pc.poradna.net/q/view/627001-nasdileni-tisk acky-z-wxp-do-w7? - výsledek se ale nedostavil. Mé postupy z NB selhaly úplně všechny, tiskárna je sice vidět, ale žádné ovladače nepasují (3015 jsem předhodil i IMHO lepší 3005) - ani W7/64, ani Vista64, nic.

Nakonec jsem nainstaloval tiskárnu jako lokální (neexistuje, není připojena) na lpt2 port a pomocí net use se ji jal přesměrovat na správné místo. Horor pokračoval, ani za sfiňu se mi nedařilo ji "najít". Nakonec jsem na to přišel. Syntaxe příkazu musí být přesně

net use LPT2 \\pocitac\tiskarna /persistent:yes
pak to konečně zabralo. Předtím jsem laboroval s Lpt1 (přesně "Lpt1:") a to nebralo. Buď je Lpt1 ve W7 nějaké chráněné, nebo to zlobilo kvůli té dvojtečce či malým písmenům, nevím. A nechápu.

Hodil jsem to do plánovaných úloh (po spuštění PC) jako baťák. Funguje i tehdy, je-li tiskárna fyzicky vypnutá a zapne se později.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny