Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problémy s konfigurací Windows Serveru

1/ Nefunguje mi autodiscover. Porty jsou otevřené, záznam v DNS je též otevřený. Obvykle to končí s chybou 403: Nemáte dostatečná oprávnění zobrazit tuto stránku. Stává se, že test funkčnosti zůstane už u toho, že záznam autodiscover neexistuje nebo není otevřený port. Čím by to mohlo být způsobeno?

2/ V DNS domény mám nastavené dva MX záznamy s odlišnou prioritou. Nový server má nižší prioritu. Když odešlu poštu, zpráva přijde na druhý mail server. (někdy také na ten první) Když vypnu ESET mail security, e-mail dochází pokaždé na server první. Může např. greylisting způsobovat to, že zpráva přijde na druhý sekundární server? Pomohlo by odstranit druhý MX záznam?

3/ Před serverem mám router, který mění veřejnou adresu na vnitřní síť 192.168.4.2 a jde z něj kabel do připojení 1. Pro druhou síť je nastavena adresa 192.168.3.1 a pro tuto síť je povolen server DHCP. Když do druhé sítě připojím zařízení, tak nedostane žádnou adresu. Po zadání statické adresy přestane jít i internet na serveru. S připojeným zařízením se nedostanu ani do sítě. Je nastaveno směrování internetu - překlad adres NAT z rozhraní 1 na rozhraní 2, kde bude vnitřní síť s počítači.

4/ Pomocí skriptu se mají namapovat složky jako disky. To funguje, ale píše to u nich Síťová jednotka je odpojena, přičemž jsou disky přístupné. Jak udělat, aby se zobrazovaly jako připojené?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
5/ Dovolil jsem si ještě doplnit jeden bod. Pokud nechci, aby můj server byl na black listu (protož… poslední
Aleš Pospíchal 01.02.2010 18:52
Aleš Pospíchal

5/ Dovolil jsem si ještě doplnit jeden bod.

Pokud nechci, aby můj server byl na black listu (protože je mail serverem), rozhodl jsem se zablokovat odchozí komunikaci na port 25. Je to dobrá volba?

Kam mám v tomto případě pravidlo přidat (na router nebo server) - budu blokovat klienty v rozsahu 192.168.3.2-192.168.3.254, které jsou na druhé síti za serverem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru