Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Formátování a rozdělení HDD

Driveimage XML si das na BartPE bootCD, a nemusis riesit jake mas Windows.

K ostatnemu len tolko: instalator mnohych programov instaluje a registruje kopec veci (potrebne dll do C:\windows, registruje to vo Win aby Win vedel kedy moze dll odstranit, moze instalovat kodeky platne pre cely system, zaznamy v registry, spustanie potrebnych komponentov pri starte Win, programy si ukladaju aj niektore veci do profilu pouzivatela ktory je na C:, atd atd). Z tych dovodov ked to mixujes s D jak popisujes (a preinstalujes potom C:) tak
a) az nieco odinstalujes tak mozes mat nevypocitatelne problemy s ostatnym SW
b) SW moze robit nepredpokladatelne blbosti, nezmyselne hlasky, ...
Ked to tak chces tak to je tvoja vec, nebudem to ale nikomu doporucovat. Ano su aj jednoduche SW ktore budu nejako fungovat aj ked len tak nakopirujes niekam 3subory a spustis jeden z nich, ale ktore to su to dopredu nevies. (nejake moc velke hry by som dal mozno aj na D: nech nemusim zalohovat furt s C: aj 10GB hru, inac programy na C:)

P.S. k tomu zalohovaniu, spravidla uplne staci ked si robis zalohu na D: (ptz IMHO na 95% ludia obnovuju kvoli nasledkom viru alebo svojej blbosti), a kazdy normalny clovek ma zalohu celeho D: (t.j. data, fotky atd) na nejakom externom USB HDD. Takze mas zalohu aj tam.
Zalohuju sa len pouzite sektory a da sa pouzit kompresia takze image ma tak 50% pouziteho miesta, t.j. Win+programy zvycajne do 10GB (moja zaloha C: ma s kompresiou 5GB, komplet aktualizovane XP + vsetok SW a je ho dost toho SW. Hru tam mam len trackmania nations)

P.S.2. a este jeden dovod preco nie programy na D:
az sa ti to zaviri virom ktory napada exe (a napadne programy aj na D:), tak by obnova image C: nepomohla a teda by si ju robil jak debil napr. kazdy mesiac uplne nahovno. Ja ked obnovim C: tak viem ze vsetko spustitelne je ciste (resp. v stave v case zalohy).

P.S.3. ked sa ti nepaci driveimage zdarma (alebo ti nepodporuje nieco co chces), mozes si kupit acronis, apod.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny