Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Formátování a rozdělení HDD

Hm.. OK, takze najskor - neodpovedal si na otazku aka velka by bola zaloha Vista alebo 7 a ako dlho by trvala zaloha a obnovenie. Ja som pouzival Ghost este ked som mal XP a tusim aj 98 a nefungoval vzdy dokonale, aj ked bol rychly. Vtedy som zalohu potreboval, teraz, ked pouzivam Vistu ktoru kazdy tak rad kritizuje som zalohu nerobil a ani som ju nepotreboval, davnejsie som vyuzil "system restore", system som preinstaloval len ked som kupoval novy pocitac.

K hram na C: / D: - uz reagoval niekto iny, ked hras jednu hru, tu dohras, odinstalujes, OK, ale inak by si musel delit particie uplne inak, nie 50 ku 550 GB ale tak 300 ku 300 GB - a stale by si na jednej chybalo miesto a musel by si instalovat hry na D: alebo multimedia/filmy davat aj na C: ...

Teraz k programom. Ja pouzivam "svoj system" uz minimalne 5 rokov a nic z toho co popisujes sa mi zatial nestalo. Maximalne mi nejaky program nesiel spustit po preinstalovani Windows, tak som ho zmazal (pretoze som vedel ze nema nic v registroch, kedze som ho neinstaloval ked existovala sucasna C: particia), nainstaloval este raz a uz isiel. Ja mam vela programov, takze instalovat ich na C-cko nemozem, casto tam pridavam nove, casto ich aktualizujem, alebo sa aktualizuju same, takze by bolo tazke to stale zalohovat a na C-cku by boli vo vacsom nebezpecenstve.

Takze par mojich dovodov preco programy na D:
- je to bezpecnejsie (a zaloha sa moze spravit aj z D:)
- koli problemom s pravami v "Program files" (pri OS Vista a hlavne 7)
- rychlejsia zaloha C: (hlavne pri obrovskom pocte malych suborov v niektorych programoch)
- ked program nejde, stale sa da nainstalovat este raz, ked sa stane nieco s C: , ak existuje zaloha, treba aktualizovat vsetko od poslednej zalohy a nainstalovat vsetky nove programy (ked si to clovek pamata), ked neexistuje, treba znovu nainstalovat vsetky programy
- k vacsine programov je portable, alebo polo-portable/zip alternativa, takze kto chce, najde si to, v tomto pripade su aj nastavenia na D-cku

Re: P.S.

"a kazdy normalny clovek ma zalohu celeho D: (t.j. data, fotky atd) na nejakom externom USB HDD."

Tak potom poznam vela "nenormalnych ludi". :-D Vlastne teraz si nespomeniem na nikoho, prip. niektori mozno maju, ale neskumal som to. Ani ja nemam zalohu celeho D: , desiatky GB hier (z ktorych uz skoro nic nehram) nemam zalohovanych a ani to neplanujem.

Mnoho ludi nema zalohovane ani subory ktore maju len na PC a nedaju sa stiahnut alebo kupit (ako filmy, mp3 napr.) - teda hlavne fotky a takych ludi poznam vela a aj z prispevkov na fore je zrejme ze velke percento si zalohu nerobi, preto ja odporucam davat vsetky data, ale aj programy na D-cko, lebo je to bezpecnejsie.

Re: P.S.2. - programy na D-cku sa daju zalohovat rovnako jednoducho, ak nie jednoduchsie, ako cele C-cko, takze je to pomerne slaby argument.

Re: P.S.3. - Mne sa driveimage pozdava, aj to ze je zdarma, vacsina programov ktore mam su freeware, len som sa pytal ako je to s tou podporou 7, ak existuje alternativa, je to OK, vyskusam to.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny