Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Reklamace Pomoc !

Dobrý den 11.1 jsem si pořídil notebook. A 21.1 jsem ho chtěl vyměnit protože při startu windows zhasl monitor a poté se rozsvítil bez plochy a fungoval jen start a s plochou neslo manipulovat. V obchode mi sdelili ze mi ho nevymeni protoze je poskrabany. Tak jsem rekl at ho tedy poslou na reklamaci ze si klidne pockam. A dnes napsali ze je to opravene ze preinstalovali system. A ze se jedna o mimozarucni opravu. Co kdyz budou chtit tu opravu zaplatit? co mam delat cim se mam ohanet?? Dekuji za radu vsem.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
taky jen doplnim z cestiny jsem mel vetsinou spatny znamky ale myslel jsem ze tady nejsme ve skole a… nový
sewer 28.01.2010 20:53
sewer
No jo 150 urážek a jen pár lidi co ti zkusí poradit ale i tak mi to za to stálo.:) nový
shockerd 28.01.2010 20:55
shockerd
Ano nemusis to vediet, ale potom treba zaplatit ludom ktori vedia, za ich cas+pracu. Ked to neni zav… nový
MM.. 28.01.2010 21:33
MM..
No jasne me jde jen o to aby treba neprisli s tim ze chtej 3 litry ze tam davali novy windowsy vis. nový
shockerd 28.01.2010 21:58
shockerd
S tym urcite nepridu :) Novy Windows tam nedavali (resp. nekupovali predsa novu licenciu). Windows s… nový
MM.. 28.01.2010 22:02
MM..
Nakonec to dopadlo dobře a nic sem neplatil. Díky všem za rady:) poslední
shockerd 29.01.2010 14:40
shockerd
No ono je to těžký. Já třeba dělám servisního technika u malé firmy. Tenhle týden sem měl případ co… nový
MM_tank 28.01.2010 21:26
MM_tank
To vím ale jednalo se pouze o soubory ve wordu které mám uschované i jinde takže mi to nevadí. A děk… nový
shockerd 28.01.2010 21:54
shockerd

taky jen doplnim z cestiny jsem mel vetsinou spatny znamky ale myslel jsem ze tady nejsme ve skole a resi se tu uplne jiny veci

a to ze byl rozes.. win tak to nikdo nemohl vedet kdyz tam toho moc nefungovalo a delal to display a proc to nereklamovat kdyz je to v zaruce a i kdyby na tom prehrali jenom win tak uz to meli informovat jednak je to v zakoniku a jednak to maji napsany na webu v obchodnich podminkach

Ano nemusis to vediet, ale potom treba zaplatit ludom ktori vedia, za ich cas+pracu. Ked to neni zavada tak im to zrejme neplati vyrobca, teda kto im zaplati ten cas? Ty ked pracujes tak nechces za to peniaze? Tak to ta okamzite zamestnavam. Ale vyplatu nedostanes :)
Snaz sa s nimi dohodnut, povedz im ze ta neinformovali ze treba platit, a ty si nechcel nic platit, mozno to bude aj zdarma ako prvy krat (zarobili na predaji notebooku tak snad mozu tych 15minut roboty dat gratis) a uvidi sa casom ze v com bol problem. Prip. ti povedia ze co si tam mal (ci nejake viry apod).

Hlavne tam chod a uvidis a nie tu filozofovat.

S tym urcite nepridu :) Novy Windows tam nedavali (resp. nekupovali predsa novu licenciu). Windows si uz mal kupeny a staci ti ten jeden, k tomu notebooku bude ten jeden Windows (ktory na nom bol) platny naveky. Ziaden shop ti neda platit novu licenciu Win, to by museli byt uplne padnuti na hlavu a sfetovani (a take nieco ani platit nemusis, to rovno na COI)

No ono je to těžký. Já třeba dělám servisního technika u malé firmy. Tenhle týden sem měl případ co sem tipoval na chybu hw v záruce /nenajela windows, když najela tak modré obrazovky náhodně ve vistách/.Vzal sem čistý hdd nainstaloval visty, udělal nějaké testy včetně obligádního memtestu, test stability procesoru, nějaké další... Šlapalo to jak hodinky. Připojil sem hdd zákazníka našel 12virů v 30ti souborech. Protože ale nějak musím vyloučit chybu hdd tak sem to odviroval a pak zkusil v jeho pc.Problém s nenaběhnutím a restarty přestal. Jediný co mám jako důkaz je log z nodu který je vcelku k prdu. Já to jinak otestovat nemůžu protože i hdd je v záruce /navíc často s daty zákazníka na což si velké servisy nehrají nebo jen s tučným příplatkem/.

Zavolal sem mu že to bylo virama a že je to placená oprava (nějakých 300 bez dphkč). Kdyby se škubal tak mu to dám asi odvirované a zadarmo plus k jeho jménu si do svého seznamu co nosím v hlavě napíšu k*kot. Nakonec sme se domluvili že to radši přeinstaluju načisto.

Jinak pár komentářů:
Notebook ti vymění druhý den, vyjímečně maximálně do tří dnů. Po týdnu ti ho nevymění nikdo, vždy jde na rekl.
Co se týká té závady - je jasné že to nemůžeš/nemusíš chtět poznat /můžete ale zkusit obnovit systém/, stejně tak na prodejně to "zfleku" nepoznají čím to je.Pokud tam nemají někoho kdo to zkusí přeinstalovat tak to prostě přeposílají dál na záruční servis a v tomn případě komunikace vázne. To sou fakta.
Jinak víš že za data ti během záruky nikdo neručí ?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru