Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno OEM Vista Home, HW reset v prubehu aktualizaci - cyklicky restart

Ave. Potrebuju trosku poradit:

WV Home Premium OEM CZ, 32bit, legalni. Sokolik v prubehu automaticke aktualizace provedl HW reset systemu. Nyni se system chova zpusobem obvyklym v tomto pripade - cyklicky restartuje. Problem je ovsem v tom, ze se nedostanu ani do nouzoveho rezimu. Osvetlim: WV startuje, loguje, nacte GUI (vcetne obrazku plochy a ikon ve spravnem rozliseni), setrva deset sekund... a... restartuje.

Pri pokusu o nouzak se restart kona ihned po logovaci obrazovce.

Vejry tam nejsou (disk vytazen a proveren v USB boxu), "posledni funkcni konfigurace" restartuje taktez. "Protokolovaci" rezim nefunkcni. Scandisk proveden. Blbe je, ze PC nema zalohovou (instalacni) partisnu, instalacka neexistuje, data je treba zachovat.

Potreboval bych se dostat do stavu, kde spustim Starter a odstrelim potrat, ktery system restartuje (pak uz si s tim poradim). Za kazdy napad predem dekuju.

Předmět Autor Datum
Len pre info, ked tam mackas F8 mohlo by tam byt menu o System recovery alebo repair, a tam mas poto…
MM.. 03.02.2010 23:37
MM..
Blbe je, ze PC nema zalohovou (instalacni) partisnu NC. "Nejakou" (nikomu to nerikej) intalacku jse…
mif 03.02.2010 23:44
mif
Mne sa zda ze to menu je tam aj bez recovery partisny, aspon nejaky "test RAM" som tam tusim videl :…
MM.. 03.02.2010 23:51
MM..
nestihnes ctrl alt del a killovat procesy? Nestihnu. Nez naskoci process manager, je vymalovano :-)…
mif 03.02.2010 23:57
mif
Inac nejak nechapem preco by sa to malo restartovat po 10sekundach Plus/minus autobus (to jsem stre…
mif 04.02.2010 00:06
mif
toto moze byt zaujimave http://www.vistaheads.com/forums/microsoft-public- windows-vista-general/541…
MM.. 04.02.2010 00:02
MM..
ked chces mozes to tu vsetko deletnut nech to tu vyzera prazdne V zadnem pripade! Pro me je to podn…
mif 04.02.2010 00:07
mif
Exhumace. Dluzim vam rozhreseni: problem byl zpusoben "naborenym" swapem. Po odstraneni pagefile.sy…
mif 07.02.2010 17:39
mif
No teda to je celkem nářez, fajn, že jsi napsal řešení. Obvykle se to řeší vložením CD, se mi zdá.
Fuente 07.02.2010 18:49
Fuente
Obvykle se to řeší vložením CD, se mi zdá. Taky se mi zda :-D. Mam k dispozici pouze *censored* mul… poslední
mif 07.02.2010 19:49
mif
Jak prosté, jenom vědět jak na to. Tohle jsem už taky párkrát řešil, protože spousta lidí PC samozře…
strejdabrabenec 07.02.2010 19:45
strejdabrabenec

Len pre info, ked tam mackas F8 mohlo by tam byt menu o System recovery alebo repair, a tam mas potom aj moznost vratit bod obnovenia alebo co (vid System Restore http://windows.microsoft.com/en-us/windows-vista/W hat-are-the-system-recovery-options-in-Windows-Vis ta)
ked to neni instalovane na disku, bude treba nabootovat nejake instalacne CD Visty (odniekial proste zohnat :) a tam by to malo byt ta moznost resp. to repair menu. Bez zaruky, nikdy som to neskusal.

P.S. inac hladal by som asi googlom ze jak odstrelit nejake naplanovane windowsupdate z konzoly pre zotavenie. Urcite to pojde len zmazanim nejakych suborov, a je to. Len neviem zhlavy ktore subory :-)

Blbe je, ze PC nema zalohovou (instalacni) partisnu

NC. "Nejakou" (nikomu to nerikej) intalacku jsem zkousel. Nebere ji to - resp. jeji repair /zahlasi nekompatibilni verzi/. Myslim (nekdy), ze by se stacilo dostat skrz proces, ktery natvrdo restartuje PC. Nemas tuseni jak?

Mne sa zda ze to menu je tam aj bez recovery partisny, aspon nejaky "test RAM" som tam tusim videl :-) ale ok ked to nemas v tom menu v F8 tak nic.
Rozmyslam jak to odrbat ale nic ine ma nenapada, to s tym instalacnym DVD a bodom obnovenia by bolo idelane (nasiel som to uz aj na dalsom webe, podobny problem a riesenie instalacne DVD a bod obnovenia (system restore)).

Este ked to je tych 10 sekund v tej viste nestihnes ctrl alt del a killovat procesy? :-) Za 10sekund sa toho da stihnut dost :-)
Alebo skus ist do ovl.panely autoupdate a rychlo vypnut autoupdate :-)

P.S. Inac nejak nechapem preco by sa to malo restartovat po 10sekundach, ze by to robil nejaky proces instalacny len tak bez opytania? Moze to byt aj BSOD, v tom pripade by som si urobil reg subor ktory v registry vypne restart pri zavaznej chybe napr. na plochu alebo USB stick a za tych 10sekund rychlo klikol na ten reg subor :) To su ale take veci na dlhe lakte, to skor zozenies spravne instalacne DVD...

nestihnes ctrl alt del a killovat procesy?

Nestihnu. Nez naskoci process manager, je vymalovano :-). Proste se tam spousti neco, co se snazi navodit mifovi sebevrazedne umysly. Tipuju to na nejakou nedokoncenou aktualizaci. Otazka je ovsem furt stejna - jak to odstrelit?

toto moze byt zaujimave
http://www.vistaheads.com/forums/microsoft-public- windows-vista-general/54193-what-folder-does-windo ws-update-download-updates.html
to by sa dalo mozno ze pozret jake updates su v C:\Windows\SoftwareDistribution a zmazat odtial co ma natahane nech odtial nic nespusta. Ale problem moze byt v com kolvek (poskodene .dll alebo ine systemove subory, ked to natvrdo resetol) ja neviem ci toto rozchodis bez system restore.
... podla toho co som nasiel malo by byt bezpecne kompletne zmazat vsetko z C:\Windows\SoftwareDistribution a deletnes tym vsetky update subory...

P.S. Uz viac neviem toto je nad moje sily :) ked chces mozes to tu vsetko deletnut nech to tu vyzera prazdne :)

Exhumace.

Dluzim vam rozhreseni: problem byl zpusoben "naborenym" swapem. Po odstraneni pagefile.sys (disk v USB boxu na me pracovni masine) nabehl system standardnim zpusobem, vhodnym k normalni udrzbe. Obema zucastnenym (MM.. zde a Tankovi skrz PM) dekuji za jejich rady. Vyreseno.

Jak prosté, jenom vědět jak na to. Tohle jsem už taky párkrát řešil, protože spousta lidí PC samozřejmě vypne, jakmile je na obrazovce nápis "počítač neodpojujte ani nevypínejte". "Když vono se dlouho nic nedělo, tak sme mysleli...", standardní výmluva]:) Příště se můžu vytasit s tímhle kouzlem namísto reinstalace. Díky za info.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru