Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s Windows Installerom - hardware??

Dobrý deň,
mám problém s cca 2 ročným notebookom HP 6720s (Intel Pentium Dual-Core Mobile T2390 1,86 GHz, 1GB RAM, 160 GB HDD).Asi pred mesiacom mi začal blbnúť, z ničoho nič sa reštartoval a pod., tak som sa rozhodla preinštalovať Windows. Bohužiaľ po preinštalovaní objavili problémy s Windows Installerom, nejde mi nainštalovať žiadny program, čo ho využíva. Skúsila som nainštalovať inú kópiu XP, ale problém sa nezmenil. Preinštalovala som celé Windows asi 5x, preformátovala som oba disky, ale stále to isté. Neviete mi niekto povedať, v čom je problém?
(Dodávam, že to nemôže byť ani v kópii Windows, ani v programoch, čo inštalujem, na inom notebooku bez problémov idú a predtým išli aj na tomto). Skúšala som v podstate všetko, čo radili na stránke Microsoftu (msiexec /unregister atď.)...mohol by to byť problém hardwareového rázu?

Předmět Autor Datum
Problémy s Windows installerem znamená co? Něco to hlásí? Co zkusit stáhnout novější verzi?
karel 05.02.2010 21:16
karel
Nejdú mi nainštalovať programy, ktoré ho používajú, počas inštalácie mi to vyhodí error 1603, alebo…
Alice 05.02.2010 21:22
Alice
Noťásek se restartoval v klidu nebo při nějaké činnosti, nebo při větší záťěži? Dva roky je tak zhub…
Stefran 05.02.2010 21:22
Stefran
Pri väčšej záťaži, ináč problém s prehrievaním ma aj napadol, je fakt, že by ho bolo dobré prečistiť…
Alice 05.02.2010 23:28
Alice
Tak, Windows Installer je viac verzií. Vbehni na M$`Update.... a updatuj. Servis Pack ako ? Máš ? Al…
Joseph 05.02.2010 21:28
Joseph
Je to SP3. Nj, lenže ide o to, že pretým mi to bežalo bez akéhokoľvek problému a na inom noťase mi t…
Alice 05.02.2010 21:35
Alice
HW problem je velmi NEpravdepodobny. Skor je problem v nejakom programe (antivir alebo kdejake optim…
MM.. 05.02.2010 22:46
MM..
Znefunkcnovace to nebudu, ja skusam ten program instalovat priamo po kazdom novom reinstale Winu pra…
Alice 05.02.2010 22:54
Alice
To je hodne divne ptz si neviem predstavit HW problem ktory by robil problem len installeru. Ale ote…
MM.. 05.02.2010 23:09
MM..
Práve, mne tiež pripadá podivné, že sa mi kazí vždy iba tá jedna vec...Ale skúsim otestovať, ďakujem…
Alice 05.02.2010 23:29
Alice
...mohol by to byť problém hardwareového rázu? podle popisu ano. Pokud prvníco po instlaci win uděl…
MM_tank 06.02.2010 01:44
MM_tank
Tak to vyzerá na chybu RAM, spustila som Memtest a našiel mi úplne šialené množstvo chýb, zatiaľ je… poslední
Alice 06.02.2010 18:21
Alice

Nejdú mi nainštalovať programy, ktoré ho používajú, počas inštalácie mi to vyhodí error 1603, alebo hlášku "došlo k problémom so súborom MsiExec.exe". Novú verziu som už inštalovať skúšala, bohužiaľ nepomohlo.

Noťásek se restartoval v klidu nebo při nějaké činnosti, nebo při větší záťěži?
Dva roky je tak zhuba doba kdy by se měl počítač vyčistit od prachu.
Mohlo by mu být teplo.

dovolil som si tvoj prispevok obnovit, aj ked si si ho sam zmazal, ptz je celkom k veci a moze byt ze mas pravdu. (MM..)

Tak, Windows Installer je viac verzií. Vbehni na M$`Update.... a updatuj. Servis Pack ako ? Máš ? Alebo keďže evidentne nemáš problém s kopiami Windows používaš upravenú nLite verziu s odstránenými update a blbé Securuity center

Je to SP3. Nj, lenže ide o to, že pretým mi to bežalo bez akéhokoľvek problému a na inom noťase mi táto verzia Windows stále ide nainštalovať bez problémov...(Zatiaľ čo na tomto noťase nefunguje ani iná kópia), preto sa pýtam, či by to nemohol byť hardware...
Ako som už písala, updatovať Installer som skúšala.

HW problem je velmi NEpravdepodobny. Skor je problem v nejakom programe (antivir alebo kdejake optimizery, cleanery, "ochranne" superporgramy znefunkcnovacie apod) ktory do tych svojich Windows furt instalujes a ktory potom vsetko znefunkcni.
Skus nainstalovat Windows uplne nacisto (vcetne formatovania, samozrejme predtym zalohovat vsetky data), a samozrejme potom ovladace, servicepack (SP3 sa instaluje na aspon SP1a, ked nemas instalacku ani so SP1 tak si zozen novsiu), windowsupdate, a potom skus nainstalovat ten program ktory ti teraz nefunguje s installerom. Neinstaluj tam nic ine zatial. Hlavne ziadne cleanery ani ziadne ochranne anti-neco.

Znefunkcnovace to nebudu, ja skusam ten program instalovat priamo po kazdom novom reinstale Winu prave preto, aby mi to nepokazil nejaky antivir, alebo nieco podobne. Ved to je to, co nechapem a preco uz mi pride pravdepodobny len hw problem - lebo to instalujem HNED po tom, ako nainstalujem nanovo Windows, na novo sformatovany disk. Takze jedine co ma napadlo, ze je poskodene instalacne CD Win, preto som ich skusala instalovat na inom notebooku a tam vsetko v pohode...

To je hodne divne ptz si neviem predstavit HW problem ktory by robil problem len installeru. Ale otestuj RAM, napr. www.goldmemory.cz (stiahnut, rozbalit, iso vypalit z obrazu, nabootovat z toho CD) a nechat testovat. Prip. mozes skusit RAM moduly vybrat a znovuzastrcit, skusit ich po jednom...
Teoreticky moze byt aj disk problematicky, alebo aj iny HW, ale to by bolo tych problemov predpokladam viac, nielen installer.
Vid aj hore co pisal Kecal...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru