Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Grafická karta

Dobrý den,
sestava mého pc je: Win XP SP3, AMD Athlon 64 X2 dual core proc. 6000+, 3,2 GB ram a ATI radeon HD 4800 series... Rád bych si pořídil ovšem nějakou grafickou kartu GeForce od Nvidie, protože (řekněme si upřímně) 19 z 20 her jsou právě dělány pod taktovkou Nvidie, a proto jsou při jejich spuštění na mém ATI silně osekány (co se týče efektů a podobně) a s novějšími hrami se tento problém stupňuje.
A teď k mému dotazu. Mohu vybrat nějakou kartu GeForce, která by do této sestavy padla, aniž bych musel měnit ostatní komponenty? Pokud ano, doporučili byste mi nějakou? A co možnost zapojení dvou grafických karet Radeon i GeForce zároveň? Je to lepší řešení?

Předem děkuji za odpověď na mou vyčerpávající otázku :-D

Předmět Autor Datum
protože (řekněme si upřímně) 19 z 20 her jsou právě dělány pod taktovkou Nvidie, a proto jsou při je…
marekdrtic 28.02.2010 12:26
marekdrtic
NVidia momentálně nemá co nabídnout. Jejich portfolio tvoří přejmenované staré karty, nic opravdu za…
Prasak 28.02.2010 12:29
Prasak
Výbroně, to jsem chtěl vědět. Jestliže rozdíly jsou opravdu tak nevalný, jak říkáte, pak na to proza…
Avalon 28.02.2010 12:48
Avalon
lol takovou blbost jsem jeste neslysel poslední
hanys888 28.02.2010 12:49
hanys888

protože (řekněme si upřímně) 19 z 20 her jsou právě dělány pod taktovkou Nvidie, a proto jsou při jejich spuštění na mém ATI silně osekány (co se týče efektů a podobně)

Tos sebral kde? Efektů tam je stejně, maximálně bude ta hra lépe optimalizovaná pro NVidii a budeš mít o pár fps víc. Máš Windows XP, takže pojedeš pořád pod DirectX 9 a ne pod DirectX 10. Neopovažuj se tam nainstalovat nějaké ruské cra*ky, se kterýma budeš mít DX10 i pod WinXP.

A co možnost zapojení dvou grafických karet Radeon i GeForce zároveň? Je to lepší řešení?

ATi a NVidia dohromady pasovat nebudou, jestli bys chtěl zapojovat 2 ATiny nebo 2 Nvidie zároveň, tak omdlíš při pohledu na účet za elektřinu a nárůst výkonu nebude tak velký, jako při koupi jedné výkonné karty.

Co se týče dotazu, tak tvoje deska bude mít pravděpodobně PCI-e (typ základní desky jsi nenapsal). Jestli trváš na NVidii (která má poněkud horší poměr cena/výkon a dokolečka přejmenovává staré karty, aby měla "nové", tak vyber nějakou, která ti bude pasovat cenově). Podívej se taky, jaký máš zdroj (značka + wattáž).

NVidia momentálně nemá co nabídnout. Jejich portfolio tvoří přejmenované staré karty, nic opravdu zajímavýho, co by mohli postavit proti ATI kartám řady 5xxx, nemají. Mohl bys být pěkně zklamanej, že výměna nepřinese takovej efekt, jakej čekáš. Nešel bych do výměny.

Výbroně, to jsem chtěl vědět. Jestliže rozdíly jsou opravdu tak nevalný, jak říkáte, pak na to prozatim kašlu.
Fakt, že dvě karty od různých výrobců spolupracovat nebudou jsem očekával, ale radši se zeptám, než abych si potom trhal vlasy :-D
Že vývoj her ovlivňuje zejména Nvidie je celkem známo, někde se to projevu víc, někde míň - tak či onak jde o konkurenčí boj a podobné následky se prostě očekávají. 'Byznys je byznys'
Takže Vám děkuju za info a slibuji, že v nejbližší době nebudu na Nvidie nijak přispívat :-D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru