Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem naběhnutí sytému+nefunkční myš

Ani nevím kde bych začal, mno nejlépe úplně od začátku. Po týdnu se vrátím k počítači a po zapnutí mi nahlási chybu, že chybí soubor <windows root>/system32/hall.dll Po odentrování my vyjela obrazovka s výběrem windows, což nikdy nedělalo. S možnostmi: "Windows Xp home edition" a "Windows výchozí". Překliknul jsem na Home edition a systém v pořádku naběhl. Při příštím spouštění systému už to chybu nehlásilo, ale výběr windows vyskočil. Což mě nebavilo pokaždé zaklikávat, a tak jsem zalezl do souboru boot.ini, že nejspíš tam to přenastavím. Zjistil jsem že je soubor nějaký divný, tak jsem ho uvedl do defaultního stavu.

Stav před opravou:

[Boot Loader]
Timeout=30
Default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOW S /usepmtimer
[Operating Systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Micro soft Windows XP Home Edition" /noexecute=optin /fastdetect /usepmtimer

Stav po opravě:

[Boot Loader]
Timeout=30
Default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOW S /usepmtimer
[Operating Systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Micro soft Windows XP Home Edition" /fastdetect

a ještě jsem odškrtl možnost 30sec výběru windows, s doměnkou, že tak se to bude spouštět bez ní.
po restartu to opět napsalo již zmíněnou chybu ale po odkliknutí nenaskočil výběr windows, ale obrazovka MSI A: disk error (nebo tak nějak podobně)
To už jsem zkoušel vše možný v biosu, kde jsem dával ty 2 možnosti s nahrátím defaultních nastavení. Nakonec nevím jak se mi to podařilo, ale do windows jsem se dostal, vyskočilo okno s disk errorem a hned poté okno s výběrem systému. Nadšení, že jsem se vrátil aspoň do skoro původního stavu hned vymizelo, protože přestala fungovat myš. Pomocí klávesnice jsem aspoň vrátil soubor boot.ini do stavu před opravou a opět jsme zaškrtl políčko nastavení s 30s výběrem windows (radši abych vše vrátil jak bylo). Myš jsem zkoušel vypojit, zapojit. Zapojoval jsme i starou myš, přeinstaloval jsem program k myši, ale myšce nesvítí světlo a nefunguje. Snad jsem na nic nezapomněl a díky za odpovědi a rady.

EDIT: Asi jsem přišel na to, proč nefungujě myš. Oni totiž nefungujou ani flashky, tudíž nefungujou USB porty.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny