Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem nastavení sítě

Jak už byli pravili předřečníci, sdílení souborů v 99% nemá nic do činění s nastavením TCP/IP, běžný router v standardním nastavení NEMÁ na sdílení v LAN žádný vliv.

Daleko větší vliv samozřejmě má nastavení týkající se sdílení, tj. shodnost názvu pracovní skupiny, nastavení uživ. účtů a jejich hesel (přiznám se, že nechápu stesky v bodě č.2, protože KAŽDÁ instalace Windows XP a vyšší má v defaultu alespoň 2 účty). V neposlední řadě jsou na vině různé zcela amatérsky zkonfigurované firewally, jejichž "správci" si "pro jistotu" zakáží úplně vše, protože tomu nerozumí.

Vynikající článek o sdílení (prakticky takový pěkně čtivý výcuc nejčastějších problémů) sepsal Vladimír zde na Poradně jako článek: http://pc.poradna.net/a/view/307968-overovani-uziv atele-v-sitich-windows

edit: přečetl jsem si tvé stesky v předchozím dotazu, a musím tě vyvést z omylu: poradna má slovní základ od "poradit", nikoli "vést za ruku" - to jen pro pořádek. U svých malých dětí vodění za ruku (do jisté míry) toleruju, u dospělých je to vážně chucpe.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny