Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem nastavení sítě

Prosím všechny netykavky ať nereagují a nesnižují zbytečně mé Ego. Jednou jsem už zde psal a se zlou jsem se potázal, nebo nedávejte návrhy, jakože neumím hledat (asi opravdu neumím, proto žádám alespoň ten odkaz). Snažil jsem se znova hledat a asi mi pořád něco uniká. Nedaří se mi zprovoznit spolehlivou domací síť. Občas se to rozjede, pak zase přestane fungovat, nevím co s tím. Mám jen 2 dotazy (ti ochotnější to mohou rozvinout, budu jenom rád)
1. máte někdo nějaký odkaz na to, jak nastavit domací síť (2PC, zapojené do routeru) internet mi funguje na obou PC bez problému, jenom data si musím přenášet fleškou.
2. je opravdu nutné, abych si nastavil účet na každém PC? Tomu se totiž celkem vyhýbám, protože mi více vyhovuje nastavení bez účtu. Ráno zapnu PC a než ukončím hygienu a posnídám, PC najedou i s aktualizacemi. S účtem jsem měl problém, že při bootování čeká na potvrzení účtu. Pro někoho jen klik, pro mne celkem nepříjemné zdržení!

OS na obou používám Win XP router WRTP54G

mockrát děkuji za rady

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jak už byli pravili předřečníci, sdílení souborů v 99% nemá nic do činění s nastavením TCP/IP, běžný… poslední
touchwood 06.03.2010 13:09
touchwood

Jak už byli pravili předřečníci, sdílení souborů v 99% nemá nic do činění s nastavením TCP/IP, běžný router v standardním nastavení NEMÁ na sdílení v LAN žádný vliv.

Daleko větší vliv samozřejmě má nastavení týkající se sdílení, tj. shodnost názvu pracovní skupiny, nastavení uživ. účtů a jejich hesel (přiznám se, že nechápu stesky v bodě č.2, protože KAŽDÁ instalace Windows XP a vyšší má v defaultu alespoň 2 účty). V neposlední řadě jsou na vině různé zcela amatérsky zkonfigurované firewally, jejichž "správci" si "pro jistotu" zakáží úplně vše, protože tomu nerozumí.

Vynikající článek o sdílení (prakticky takový pěkně čtivý výcuc nejčastějších problémů) sepsal Vladimír zde na Poradně jako článek: http://pc.poradna.net/a/view/307968-overovani-uziv atele-v-sitich-windows

edit: přečetl jsem si tvé stesky v předchozím dotazu, a musím tě vyvést z omylu: poradna má slovní základ od "poradit", nikoli "vést za ruku" - to jen pro pořádek. U svých malých dětí vodění za ruku (do jisté míry) toleruju, u dospělých je to vážně chucpe.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru