Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jak znovu spojit Ethernet kabel

Tančíku, asi jsi neměřil, co to s přenosem udělá, těch pár rozpletených cm. Já ano. A krom toho: Ty otočky nikomu nevadí, ty tak maximálně zhorší vzájemné rušení. Horší je, že se vodiče páru nedrží ve stanovené vzdálenosti od sebe, tudíž se změní vf. impedance, z toho nastanou odrazy, z toho se zdeformují impulzy, tzn. zhorší se rozeznání nuly a jedničky, zvýší se chybovost...
Jak jsem psal, při zbastleném spojení to "nějak" jede, takže každý věci ne dost dobře znalý (u tebe se neodvažuji napsat BFU) si myslí, že je to tak správně, je ukrutně spokojen a šíří svůj omyl dál.
A k těm teoretizujícím HiFistům: Mám na ně stejný názor. Ale v sítích jsem praktik (nebo spíš byl jsem, teď už to nedělám) a každý názor, který tu ventiluji a který tu obhajuji, je podložen osobní, často draze zaplacenou zkušeností. Neboli, když odsuzuji pájení, tak je to proto, že jsem byl nucen opravovat vedení po takovéto zfušované opravě, kdy si dotyčný myslel, že trafopájka a pájení 1:1 zcela stačí - a ono to nestačilo.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny