Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Po vypnutí PC jsou v provozu USB

Takové dotazy jsou tu co chvíli a objevují se od dob optických myší. NEJEDNÁ se o poruchu, ale o to, že v tzv. vypnutém počítači část zdroje běží stále dál, právě proto, aby se počítač dal zapnout signálem. Každá deska disponuje technickými prostředky, aby se toto "klidové" napětí pro USB a PS2 dalo vypnout, nicméně záleží též na programátorovi BIOSu, jestli tyto možnosti využije. Některé desky mají na vypnutí tohoto napětí na desce jumper, u jiných se toho dá dosáhnout vhodným nastavením BIOSu (různá povolení zapnutí od LAN, klávesnice, myši...) a u mnohých desek se to prostě vypnout nedá. Ale není to porucha, je to vlastnost (byť často nežádaná).
Závěrem opět (po sté? po tisící? po vícekrát?) rada závěrem: Protože nechávat zdroj pod napětím a bez dozoru není právě nejbezpečnější, doporučuji prodlužovačku s vypínačem, do té prodlužovačky PC, monitor, repráčky (ty obzvláště) a vůbec celou PC sestavu a tím vypínačem odpojovat od sítě. Když ta prodlužovačka bude mít navíc přepěťovou ochranu...
P.S. Po každém takovém doporučení se objeví nějaký horlivec s tvrzením, že časté odpojování od sítě počítači Škodí. Není to pravda. Neškodí.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny