Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přidat RAM

Nastavovat opravdu nic nemusíš, nicméně je dobré před tím, než se do toho vrhneš ujasnit si několik věcí:
1. Zjisti, zda Tvá základní deska podporuje 4 GB RAM. Pokud ano, tak v jakém osazení (tj. třeba 4x 1GB nebo 2x2GB, jednostranné nebo oboustranné moduly apod). To zjistíš z manuálu k základní desce.
2. Píšeš, že máš XP, takže jde o 32bitový systém (předpokládám, že nejseš majitelem 64bitových XP) a ten zvládne maximálně právě 4 GB adresovatelné paměti - ovšem od toho je třeba odpočítat namapovanou paměť grafické karty a ostatních zařízení, takže reálně použitelných budeš mít tak 3,2 - 3,5 GB RAM, možná i méně.
3. Dle typu základní desky a čipsetu se může stát, že přikoupíš-li paměť (i když bude od stejného výrobce a bude mít stejné parametry), nemusí Ti to vůbec chodit! Za cca 15 let, co se motám kolem PC, bych spočítal na prstech jedné ruky situaci, kdy se dokoupené RAMky se starými nehádaly.
A z toho plyne - zamysli se, jestli opravdu 4 GB RAM potřebuješ, a pokud ano, dej to raději do servisu. Pokud přece jen budeš chtít si tu paměť rozšířit sám, domluv se s prodejcem, že ji můžeš vrátit nebo vyměnit za jinou, pokud Ti spolu nebudou šlapat.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny