Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno GA-8I945P Pro a IDE disky

Prosím někoho o radu co s nastavením této desky. Už s ní zápasím asi 10 dní a bez úspěchu.Potřebuju aby chodila jen s ide disky.Na prvním ide mám CD, na ide2 systémový disk jako single.Win XP jsem nainstaloval bez problémů, ale neumím připojit druhý disk jako datový.Dávám ho na IDE3 také somotný jako single.
Jediná kombinace která se trochu povedla je
SATA RAID Disabled
On chip SATA mode Enhanced
Giga raid ATA
Potom systém disk najde, je vidět i ve správci disků, ale stále mi to nabízí jen převod na dynamický disk a nikde jinde v systému není vidět (průzkumník, můj počítač a.t.d)
Už jsem zkoušel i různá nastavení RAIDu ale bez úspěchu. V manuálu je že raid mám přepnout na NORMAL a pak že je to standardní ATA řadič, ale ten tam žádný není, naopak je tam možnost ATA, ale tam jsem taky neuspěl.Viděl jsem že je na internetu dost dotazů na nastavení této desky, ale ani tam jsem žádnou radu nenašel. V zoufalství jsem zkusil i na jednu kšandu dát oba jako master a slave, ale to se zhroutí úplně a hlásí chybu čtení disku a systén nenajede.
Pokud může někdo napsat nastavení biosu tak aby to chodilo (bez raidu i bez sata) aspoň na dva disky budu zauzlovaný. Jinak si už asi hodím mašli. Díky

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny