Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno LAGující počítač

Si to mohol odsledovavat postupne ze po instalacii ktoreho driveru sa to takto drasticky zhorsi. Ktore presne ovladace si tam instaloval, odkial presne?
To bude asi snad aj nejaky HW problem (dufam ze dodatocne karty svoje ani firewire disky ani nic podobne tam v tom PC teraz nemas strcene). Chod este do spravcu zariadeni, a prezri si vsetky zariadenia co tam su pripadne skus pravy klik zakazat nepotrebne veci ci sa to niekedy nezlepsi. Skusil by som iny disk aj kabel k disku preistotu (je mozne ze tam furt nastavaju nejake errory a furt to potom operacie s tym diskom opakuje), alebo hlavne by som skusil PATA disk ak to ma aj PATA port - preco? lebo PATA neni AHCI :-) ptz moze byt ze je tam nejaky problem s tym poondiatym AHCI a ovladacom k nemu, s tym AHCI ked to zacinalo boli problemy bol to bordel (ciastocne je to bordel dodnes), lebo dementi marketingovi tlacia furt taketo nezmysly na trh rychlo rychlo a nedorobene, jak u debilov, cely svet. Nainstaloval si tam aj ten intel matrix storage ovladac? (ak to je intel chipset alebo co to tam je za chipset). Skus googlit ci ten dell nema nejaku klavesovu kombinaciu v BIOSe ktorou by sa zobrazili dalsie nastavenia, hlavne to vypnutie AHCI. Ja u notebooku Dell mam hodne vela nastaveni v BIOSe, povedal by som ze na notebook az nadstandardne vela. Na dalsie strany BIOSu sa ide cez nejake Ctrl-cosi, pise to tam na obrazovke.

P.S. skontroluj si vo Win (ctrl alt del) ze kolko mas fyzickej RAM k dispozicii. Ptz moze byt ze z nejakeho dovodu mas rozpoznane velmi malo RAM a swapuje to vkuse.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny