Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno LAGující počítač

Prosím o radu, mě už nic nenapadá :-(

Před měsícem jsem si zakoupil dell XPS studio s i7 procesorem, naprosto se nedal používat, po spuštění vždy dost dlouho hrabal na disk a když sem na něco klepnul (tento počítač, ovládací panely, ctrl+alt+del, etc.) tak občas počítač nereagoval (někdy i 20s) a pak vše udělal a otevřel najednou. Dělalo to jak v XP, tak ve Vista ale i v se7en. Takže jsem počítač vrátil, že je vadný.

Jelikož sem podezříval chipset k i7, tak sem jej vyměnil za dell precision T3400. 3GHz E8400 - tuším, grafika nVidia FX580, 4GB RAM, WD 500GB disk. U téhle potvory je to mnohem lepší, ale problém úplně nezmizel. Navíc mi příde divné, že počítač sám od sebe jednou za čas zatíží disk, s tím souvisí právě toto "zamrznutí" (tady už to dělá jen na 1-3s) a také se začne přerušovat internetové rádio či zvuk u videa přehrávaneho z youtube (to se stáva i v jiných specifických případech, třeba ctrl+z v Photoshopu). Muziku či zvuk u videa přehrávaných z disku nepřerušuje. Toto chvilkove zamrznuti (lagovani) pozoruji už když nainstaluji čistý system (XP SP3 oem dell), bez jakýchkoliv ovladačů. Jakmile nainstaluju drivery k chipsetu, tak se to znatelně zhorší, vpodstatě se to zhorší ať nainstaluji cokoliv navíc. Jednou jsem náhodou dal kopírovat soubor, kdyz počítač zrovna vrtal na disk jak silenej a překvapila mě rychlost, kterou ten soubor údajně kopíroval, bylo to pod 1MB/s.

Zkoušel jsem snad všechno, vytrhal jsem veškerý nepotřebný hardware, reinstal winu (nekolikrat), nic nepomohlo. S předchozím počítačem má tento společný monitor, USB klávesnici, USB myš Razer Lachesis, výrobce wifi karty (ASUS) a externí disk připojený přes FireWire (možná je stejný typ FireWire karta, ale to nevím jistě, nicméně její vyjmutí nepomáhá).

Předem děkuji za jakékoliv nápady či doplňující otázky, třeba mě navedou na řešení.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny