Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Použití compu jako DVD Recorderu

Ahoj všem. Pohrávám si s myšlenkou, že bych si nechal do toho mýho obstarožního flašinetu nainstalovat televizní kartu a všechny věci, co jsou k tomu potřeba, bych pak mohl nahrávat z televize na HD do compu a posléze všelijak upravovat. V bytě mám kabelový digitální signál z UPC Direct.
Představoval bych si to tak, že bych tu kisnu odnesl do servisu, aby mi to tam všechno komplet naintalovali. Chtěl jsem vás poprosit o radu, jestli je to technicky možné, vzhledem k osazení mýho compu a na kolik by mě to tak bajvoko přišlo.
Děkuji moc a jestli vám to přijde jako stupidní dotaz, omlouvám se.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud tam máš settopbox tak by mělo stačit výstup z něj rozdvojit a do počítače koupit analogový tv…
MM_tank 26.03.2010 16:04
MM_tank
Díky. Já myslím že 15 stovek mi stojí za to, abych si mohl tu a tam nahrát nějakej hokej, nebo tak n…
hluchejpes 26.03.2010 17:09
hluchejpes
A opravdu to, co chceš nahrávat, vysílají jenom přes UPC? Nestačí ti chytit normální digitál z luftu…
jirka44 27.03.2010 16:50
jirka44
Nojo, to je pravda. Mně stejně jde většinou o klasický programy. Máš nějakej tip na konkrétní typ? T… poslední
hluchejpes 28.03.2010 11:49
hluchejpes

Pokud tam máš settopbox tak by mělo stačit výstup z něj rozdvojit a do počítače koupit analogový tv tuner s hardwarovým převodníkem do mpeg2. Čili aby nic nepočítal procesor a rovnou z toho lezlo zkomprimované video. Jinak je to podle mě nepoužitelné.

V praxy to jsou karty které mají certifikaci na windows media center edition a vysloveně napsané že mají hw encoder. Například bych se podíval na cenu
WinTV-HVR-1600
http://www.hauppauge.com/site/products/data_hvr160 0.html

Celý nápad s pc jako dvd recordér se mi zdá praštěný.
Díky tomu že nepřijímáš normální analogový signál ale máš tam UPS a STB tak bys ukládal jen to co bys měl zrovna "puštěný v tv".

Možná se na to dívám moc záporně, ale dvd rekordér mám se 160gb diskem a je způlky plný a nemám čas se na to dívat a už kašlu na to něco ukládat. To neberu v úvahu ten nápor levných dvdček, plus případně filmů/seriálů ke stažení /zasraný 1tb filmama/serialama mám určitě/a dále se můžeš podívat na internetové archivy některých pořadů.

Nevím co bys ze současné produkce ukládal aby to pro Tebe mělo cenu investovat do toho řádově +-1500kč. Nebylo by lepší koupit předplacenku na rapidshare pokud chceš opravdu něco určitého ukládat na disk ???

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru