Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak dík za rady, řekla sem tatíkovy at si snima promluví a počítač se přestěhuje do obejváku vedle T… nový
Mirka1 29.03.2010 20:16
Mirka1
No, k debate o nebezpecich internetu bych spis nez vyse zminene stranky s hvezdickou zminil ochranu… nový
JR_Ewing 29.03.2010 23:35
JR_Ewing
Mohu potvrdit kamarádovo 12 letého syna obtěžoval nákej úchilák na kterého narazil na lidé.cz nabíze… nový
saturn11 30.03.2010 08:21
saturn11
Přidám svou kapku k tématu. Někdy před třemi-čtyřmi roky jsem ve třech rodinách nasazoval Crawler Pa… nový
TarasBulba 30.03.2010 10:23
TarasBulba
U dcery jsme kdysi nasadili keylogger a podle přístupů upravovali hosts soubor. Samozřejmě že se ham… poslední
Jack 30.03.2010 10:31
Jack

Tak dík za rady, řekla sem tatíkovy at si snima promluví a počítač se přestěhuje do obejváku vedle TV at sou pod dohledem a až budou větší, tak se jim stejně pořídí počítač do pokoje, ale snad už budou mít rozum.

No, k debate o nebezpecich internetu bych spis nez vyse zminene stranky s hvezdickou zminil ochranu soukromi. Internet je nejen zdrojem informaci, ale i mistem kde se potkavaji lidi. V ruznych diskusich, socialnich sitich i hrach. Aby vedely, ze ne kazdy je v realnem zivote to, za co se vydava na internetu. Problem je tedy medii dost zvelicovan a diskusni fora pro mladez rozhodne nejsou protkana pedofily pod kazdou druhou prezdivkou, ale jak se rika, duveruj ale proveruj. Musi se naucit tridit informace, rozlisovat co muze byt realne a co ne, overovat si informace z ruznych zdroju, drzet si odstup pri setkavani s jinymi lidmi a vse brat s nadhledem. A k tomu je muzete vy uspesne vest. Pak si myslim, ze zadne nebezpeci nehrozi.

Mohu potvrdit kamarádovo 12 letého syna obtěžoval nákej úchilák na kterého narazil na lidé.cz nabízel mu peníze a různé dárky jako je mobil atd. za schůzku a že mu dobije kredit když mu posle náké fotky naštěstí okamžitě sel za rodiči a pak se do toho vložila policie. Bohužel tohle se děje dnes a denně a hromada dětí třeba nákou tu fotku pošle tak je důležité si sním taky o tom promluvit.

Přidám svou kapku k tématu.
Někdy před třemi-čtyřmi roky jsem ve třech rodinách nasazoval Crawler Parental Control (?). Ve dvou z nich to běží dodnes a řekl bych, že k plné spokojenosti. Netvrdím, že jsou tyhle programy neprůstřelné, ale rozhodně jsou použitelné. V těchhle případech jde o jediný počítač v rodině, který (občas) využívají i rodiče a udržuje jim ho externista (já). Tedy žádní samozvaní experti z okruhu kamarádů, žádná reinstalace po dvou týdnech.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru