Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odinstalační program-rada

Zdravím. Hledal jsem zde v poradně a našel jsem pár výsledků, ale chytrý z toho moc nejsem, tak bych se chtěl ještě raději jednou zeptat. Mám teď nové PC s Windows 7 Home. Zatím na něm mám naistalované jen to "základní" - tj. Win, Office, ovladače a dva programy pro monitorování a čistění (CCleaner, defraggler), Adobe Reader, Flash player, Skype, ICQ. Vše. Počítač budu mít hlavně na hry. Co se týká práce, nic víc, než Office a Malování nepotřebuji, takže z programů již asi nic jiného instalovat nebudu. Ty co tam jsou teď tam budou po celou dobu používání PC, takže je odinstalovávat nebudu. Jak jsem ale již psal, pc je na hraní a zábavu. Budu tedy časem instalovat a odistalovávat hry... Ačkoli mám hry originální, i přesto po nich po odinstalaci zůstavájí soubory a složky (Program Files, Data aplikací, registry)-zkušenost ze starého PC. Chtěl bych se tedy zeptat, jestli byste mi doporučili nějaký volný program na úplnou nebo alespoň pečlivější odinstalaci her a programů, které nechci tak, aby po nich zbylo co nejméně věcí.
Co jsem tak pročítal, tak prý dobrý je Total Uninstaller (monitoruje instalaci, udělá záznamy a pak by dle toho měl program odistalovat se vším všudy). Údajně dobrý je i Revo uninstaller.
Doporučili byste mi tyto programy nebo znáte jiné (lepší)? Vím, nemohu čekat 100% čistotu, ale chtěl bych o trochu lepší, než je obyčejná odinstalace...
Děkuji.

Předmět Autor Datum
Ja osobne uz par let delam to ze kdyz neco odinstaluji tak si otevru i registry a tam manualne odstr…
pospa 20.04.2010 22:38
pospa
No tohle by mi problém nedělalo. Otevřít, vyhledat a smazat... Mně jde ale také od různé soubory růz…
neregistrovaný 20.04.2010 22:48
neregistrovaný
Já používám asi 5 let Absolute uninstaler au.html Nic nemonitoruji (i když to asi umí), ale právě kd…
Kráťa 20.04.2010 22:56
Kráťa
O něm jsem četl, ale trochu lepší reference má Revo unistaller. Mě by hlavně zajímalo, jestli nemá n…
neregistrovaný 22.04.2010 10:32
neregistrovaný
Nechci ti radit, ale co treba po ciste instalaci a doplneni "trvalych programu" udelat zalohu partit…
gd 22.04.2010 10:42
gd
Cetls tohle Budu tedy časem instalovat a odistalovávat hry. ? Takze tvoje rada s image systemu je…
Radek 22.04.2010 10:57
Radek
Pochopil jsi toto? Samozrejme budes muset doinstalovat pozadovane "kratkodobe" aplikace. nebo To… poslední
gd 22.04.2010 11:19
gd

No tohle by mi problém nedělalo. Otevřít, vyhledat a smazat... Mně jde ale také od různé soubory různě po disku, které jsou např skryté atd... Když jsem totiž na starém PC vše smazal, že zbyly jen Windows a ovladače, pak vše zdánlivě vyčistil, docela jsem koukal. Prohledal jsem v počítači, zobrazil skryté soubory a složky a opavdu se odstranil jen program nic víc... Po disku byly různě zbytky již odinstalovaných programů a her a vše jsem musel ručně samzat. A tomu bych rád částěčně předešel, proto bych rád nějaký lepší program, který toho odstraní víc.

O něm jsem četl, ale trochu lepší reference má Revo unistaller. Mě by hlavně zajímalo, jestli nemá někdo zkušenost s tím Total Uninstaller 2.34 (ještě Free). Konkrétně jestli si umí udělat obraz systému před a po instalci programu a tedy spolehlivě program/hru pak odstanit... Má tedy cenu zkusit tento program nebo jen Revo uninstaller. Nerad bych si zbytečně zadělával nové PC, tak bych potřeboval poradit. Díky.

Nechci ti radit, ale co treba po ciste instalaci a doplneni "trvalych programu" udelat zalohu partition? Pak jen jednou za cas system obnovis. Samozrejme budes muset doinstalovat pozadovane "kratkodobe" aplikace.

To je jen pro zamysleni, protoze drive ci pozdeji se system zanese (dobrym prikladem je slozka "system volume information", ktera defaultne rada bobtna) a odinstalace resi jen cast problemu...

Cetls tohle

Budu tedy časem instalovat a odistalovávat hry.

? Takze tvoje rada s image systemu je k nicemu. Musel by delat porad dalsi a dalsi zalohy a pokud by je delal, tak za prvni to ma naroky na misto a za druhy kazda novejsi zaloha obsahuje uz instalovany program a delat pred kazdou instalaci zalohu systemu je na dve veci, protoze k vyzkouseni programku delas treba pul hodiny zalohu a pak dalsi pul hodinu obnovu (nepatrim k tem, co maji system na 2-3GB).
Ja instaluju a odinstalovavam kazdou chvili neco a ten system s image systemu je jak jsem psal na dve veci. Mnohem jednodussi a rychlejsi a setrnejsi k systemu je instalovat nove programy bud do virtualu nebo pres zapnuty Returnil (obdoba virtualu) a ty, ktery se hodi si pak nechat.

RevoUninstaller pouzivam, nikdy s nim nebyl problem. Rucne po nem v registrech nic nekontroluju, ale je potreba davat pozor na to, co mazes, protoze se obcas stane, ze ti navrhne ke smazani neco jinyho. Osobne uz jsem od mazani registru upustul, protoze Returnil nebo jiny virtual je 100x lepsi.

Pochopil jsi toto?

Samozrejme budes muset doinstalovat pozadovane "kratkodobe" aplikace.

nebo

To je jen pro zamysleni

Tak se uklidni. Proc by mel delat po kazde instalaci zalohy, kdyz bude instalovat jen potrebne? Vubec te nechapu... Takze cela prvni cast tveho prvniho odstavce je o nicem. To si musi tazatel prehodnotit sam, tak za nej nereaguj. Urcite si tam necpe kazdou pitomost, jako nekteri... (pouze ho zajimaji hry, co si poridil) Nepise, jak casto ty hry meni a kolik jich ma. Bez teto informace to je skutecne jen podnět k zamysleni.

To ze mas jine zkusenosti je pekne, ale urcite nemas uplne stejne pozadavky.

Mnohem jednodussi a rychlejsi a setrnejsi k systemu je instalovat nove programy bud do virtualu nebo pres zapnuty Returnil (obdoba virtualu)

To je dobre, ze sis pro virtual koupil dalsi system a navic ma plnou HW podporu jako hostitel stejne jako investovat dalsich 40 dolaru za Returnil... ]:)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru