Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem 5.1 surround prehrava jen stereo

Ahoj, asi Ti nepomuzu, ale alespon te pychicky podporim, ze v tom problemu nejsi sam :-) Mam 2 dny nove Pc s Win7 (32 bit) a onboard zvukovkou s Realtek HD (na MB Gigabyte GA-MA770T-UD3). Pokud pouzivam digitalni vystup pres optiku, tak vse hraje na me setave Logitech Z-5450 5.1 korektne - tzn. kdyz neni zadny zvuk, tak je na displeji recieveru "no digital data", pri zvucich ve Win bezi stereo a kdyz si na tom pustim nejaky obsah s 5.1 (DD nebo dts) zvukem (treba koncert na DVD), tak se automaticky zapne dany format a vse hraje jak ma.

Duvod, proc jsem zacal laborovat s analogem jsou hry (konkretne napr DiRT 2) - u tech se pres digital prenasi pouze stereo (coz by melo byt, podle nekolika prispevku na domacich i zahranicnich forech, v poradku). Tudiz jsem vse korektne zapojil pouze pres analog a pri testu 5.1 reproduktoru v Realtek HD mi hraji jen levy a pravy predni, ostatni (zadni, centr i subwoofer) jsou neme. Pri zminovanem Dirtu 2 pak tedy hraje pouze stereo ochuzene o zvuky, ktere maji jit z tech ostatnich repro (napr. rec navigatora, ktera ma jit z centru...), pri stereu pres optiku vse hraje ok, ale bohuzel 5.1 remiovane pres Dolby Pro Logic II ze sterea se originalnímu 5.1 zvuku zdaleka nevyrovna.

Na tento thread jsem narazil teprve pred chvilkou, ale vetsinu zde uvedenych rad jsem vyzkousel jiz vcera v ramci meho tapani a take bezuspesne :-( Dnes po praci si s tim budu hrat dale, tak kdybych na neco prisel, tak dam vedet.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny